Δευτέρα, 6 Μαΐ
24oC Αθήνα

“Μαγικός” Μασούντ! Ο Ατρόμητος… άγχωσε τον Πανιώνιο

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Την εξαιρετική του πορεία που τον έχει φέρει στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα συνέχισε ο Πανιώνιος, που επικράτησε εντός έδρας του Ατρόμητου με 2-1, για την 26η αγωνιστική της Superleague. Μεγάλη εμφάνιση από τον Μασούντ, που παραλίγο να πετύχει γκολάρα!

Με αυτό το αποτέλεσμα, οι Νεοσμυρνιώτες -που είχαν επικρατήσει με 2-1 και στο ματς του πρώτου γύρου στο Περιστέρι έφτασαν τους 51 βαθμούς, σε αντίθεση με τους “κυανόλευκους” που έμειναν στην 9η θέση και τους 35.

Οι διαθέσεις του Πανιωνίου και η κυριαρχία του φάνηκε από νωρίς. Στο 19′ είχε δοκάρι, όταν ο Μασούντ από αριστερά έβγαλε τη σέντρα και ο Γεσίλ έκανε την προβολή και η μπάλα χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Γκορμπούνοβ.

Στο 26′ βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα που έψαχνε από την αρχή… Ο Μασούντ εκτέλεσε φάουλ, ο Κιβρακίδης απομάκρυνε προσωρινά και ο Μασούρας με σουτ πάνω στην κίνηση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Γκορμπούνοβ πετυχαίνοντας ένα πολύ όμορφο γκολ. Ο Ατρόμητος προσπάθησε να αντεπιτεθεί και στο 44′ ο Γιαννιώτης έδιωξε εξ’ επαφής στην κεφαλιά του Λε Ταλέκ.

Ο Ατρόμητος προσπάθησε να φανεί πιο πιεστικός στην αρχή της επανάληψης, αλλά οι γηπεδούχοι τους έκοψαν την όποια… φόρα είχε προς την ισοφάριση. Στο 52′ ο Μασούντ έβγαλε εξαιρετική κάθετη στον Μπεν, που ε σουτ στην κίνηση και από θέση αριστερά νίκησε τον Γκορμπούνοβ για το 2-0.

Οκτώ λεπτά αργότερα, ο Γεσίλ δεν αξιοποίησε την πάσα του Μασούντ, αφού ηττήθηκε στο τετ-α-τετ με τον Γκορμπούνοφ. Στο 67′ ήρθε η “απάντηση” των Περιστεριωτών, που προσπάθησαν να απειλήσουν κυρίως με σέντρες. Σε μια από αυτές, ο Λε Ταλέκ έκανε κεφαλιά πάσα στον Ντιγκινί, που με σουτ από την μικρή περιοχή μείωσε σε 2-1.

Το παιχνίδι απέκτησε πολύ καλό ρυθμό στη συνέχεια, με τις δυο ομάδες να πιέζουν για το γκολ και τους “κυανόλευκους” να έχουν ελαφρά υπεροχή. Μάλιστα, οι πρωταγωνιστές του πρώτου γκολ παραλίγο να φέρουν στο 80′ την ισοφάριση. Μετά από αντεπίθεση ο Ντιγκινί έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Λε Ταλέκ έπιασε την κοντινή κεφαλιά, αλλά ο Γιαννιώτης έδιωξε ενστικτωδώς σε κόρνερ.

Στο 85′ και στην τελευταία μεγάλη φάση του παιχνιδιού, παραλίγο να δούμε το… γκολ της χρονιάς στην Superleague. Ο Μασούντ είδε τον Γκορμπούνοφ εκτός εστίας, σούταρε ελάχιστα κάτω από τη σέντρα, αλλά ο Λευκορώσος πορτιέρε πρόλαβε να γυρίσει και έδιωξε σε κόρνερ με τα ακροδάχτυλα!

Οι συνθέσεις των ομάδων

Πανιώνιος (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Βλάχος, Ρισβάνης, Γκιοατά, Τασουλής, Σιώπης, Κόρμπο, Μασούρας (75΄ Σαββίδης), Μασούντ, Γεσίλ (68΄ Λάμπρου), Μπεν (83΄ Ταπόκο).

Ατρόμητος (Σα Πίντο): Γκορμπούνοβ, Φυτανίδης, Κιβρακίδης (68΄ Πλατέλλας), Λαζαρίδης, Παντελιάδης, Μανιάτης (85΄ Ντάουντα), Μπάγκα (59΄ Τόνσο), Ούμπιδες, Κυριακίδης, Ντιγκινί, Λε Ταλέκ.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε