Αθλητικά

Σκάνδαλο στο μπάσκετ: «Έστησαν» αγώνα που ήταν προπονητής ο Παναγιώτης Γιαννάκης – Καταθέτει παράσταση υποστήριξης κατηγορίας

Σύμφωνα με την κατάθεση του ενός από τις μάρτυρες για την υπόθεση, ο «Δράκος» του ελληνικού μπάσκετ αποβλήθηκε με δύο τεχνικές ποινές από τους διαιτητές σε αγώνα που φαίνεται ότι ευνοήθηκε η αντίπαλη ομάδα
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Παράσταση υποστήριξης κατηγορίας αναμένεται να καταθέσει τη Δευτέρα (26.10.26) ο Παναγιώτης Γιαννάκης, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες το όνομα του Έλληνα προπονητή αναφέρεται στην κατάθεση ενός εκ των δύο μαρτύρων, οι οποίοι «καίνε» τους έξι συλληφθέντες για το στήσιμο των αγώνων μπάσκετ.

Όπως πληροφορείται το newsit.gr, η εξέλιξη αυτή προέρχεται από τις αναφορές που έγιναν στο όνομα του Παναγιώτη Γιαννάκη κατά τη διάρκεια αγώνα μπάσκετ μεταξύ του Άρη και του Φάρου Λάρισας όταν και τιμωρήθηκε με δύο τεχνικές ποινές και αποβλήθηκε.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, οι τεχνικές ποινές εντάχθηκαν μέσα στο πλαίσιο να αδικηθεί η ομάδα του Άρη την οποία προπονούσε ο «Δράκος» του ελληνικού μπάσκετ.

«Στις 17-3-2018 ο Φάρος Λάρισας παίζει έναν κομβικό αγώνα με τον Άρη. Ο Γιώργος Μαυραγάνης, με τον οποίο συζητούσαμε καθημερινά έχοντας την αγωνία για την παραμονή του Φάρου στην Α1, μου είπε ότι ορίστηκαν διαιτητές του αγώνα ο κ. Πηλοΐδης και ο Μπ. Με τον κ. Πηλοΐδη συναντήθηκα σε καφετέρια ξενοδοχείου και μου δήλωσε ότι ελέγχει τον κ. Μπ. και μου ζήτησε προκαταβολή 5.000 ευρώ», ισχυρίζεται στην κατάθεσή του ο ένας από τους μάρτυρες και συνεχίζει:

«Είχα πάει έτοιμος, είχα τα χρήματα, του τα έδωσα σε ένα φάκελο και επειδή αυτός εξεπλάγη από την ταχύτητα χαμογελώντας μου είπε “στον αγώνα μεθαύριο θα σου κάνω και ένα δώρο, θα δεις”. Απέβαλε τον προπονητή του Άρη με τον οποίο είχε κακές σχέσεις. Όταν τον απέβαλε γύρισε εκεί που καθόμουν και μου έκλεισε το μάτι».

Σημειώνεται ότι ο Παναγιώτης Γιαννάκης παρέμεινε προπονητής στον Άρη μέχρι τις 21 Μαρτίου 2018, τέσσερις ημέρες δηλαδή μετά τον συγκεκριμένο αγώνα, όταν και αποδεσμεύτηκε λόγω κακών αποτελεσμάτων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Αθλητικά
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Αθλητικά: Περισσότερα άρθρα
Γιάννης Βρούτσης για το σκάνδαλο στο ελληνικό μπάσκετ: «Θλιβερή εικόνα, να κλείσουν άμεσα οι πληγές στο άθλημα»
“Δεν θα μπω στον πειρασμό να πω οτιδήποτε. Είναι μια διαδικασία σε εξέλιξη” ανέφερε, σχετικά με το εάν θα έπρεπε να παραιτηθεί ο Βαγγέλης Λιόλιος από την προεδρία της ΕΟΚ
Ο Γιάννης Βρούτσης  (ΦΩΤΟ ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
Τα μηνύματα - φωτιά για το στήσιμο αγώνων μπάσκετ, τα 100.000 ευρώ τυλιγμένα σε χαρτοπετσέτες και το συνθηματικό «σκόνη και θρύψαλα»
Τα μυστικά ραντεβού στο κέντρο της Αθήνας που αποκαλύπτει μάρτυρας «κλειδί» «καίνε» τους «6» του μπάσκετ - Με τον πρώην διαιτητή Πέτρο Παπαπέτρου ανοίγει σήμερα ο κύκλος των απολογιών που θα συνεχιστούν την Κυριακή και τη Δευτέρα
Φωτό αρχείου EUROKINISSI 11