Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Άρης 2-0: Βήμα πρόκρισης στα play off του Conference League

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Άρης 2-0: Βήμα πρόκρισης στα play off του Conference League

Ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης στα play off του Conference League πήρε η Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ο Άρης ήταν απογοητευτικός μέσα στο «Bloomfield Stadium» και ηττήθηκε με το… κολακευτικό 2-0, σκορ που κάνει πολύ δύσκολη τη ρεβάνς του «Βικελίδης». Ο Χουλιάν Κουέστα «έλαμψε» με πολλές επεμβάσεις, την ώρα που η αμυντική λειτουργία των Θεσσαλονικέων, έκανε πολλά λάθη. Ανεπανάληπτη χαμένη ευκαιρία από τον Καμάτσο στη λήξη για τους Θεσσαλονικείς.

Η αναμέτρηση είχε καλό ρυθμό στα πρώτα της λεπτά, παρά την κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου. Οι παίκτες της Μακάμπι Τελ Αβίβ ξεκίνησαν με κάποια σκληρά μαρκαρίσματα, την ώρα που ο Άρης πίεσε ψηλά και προσπάθησε να πλησιάσει την αντίπαλη περιοχή.

Μέσα σε λίγα λεπτά, οι Ισραηλινοί άγγιξαν το γκολ. Στο 9’ ο Κουέστα βγήκε νικητής σε τετ-α-τετ με τον Κανιτσόφσκι, ενώ στο 13’ ο πορτιέρε των «κίτρινων» μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια το μακρινό σουτ του Σαμπορίτ.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων, βγάζοντας αρκετές μακρινές μπαλιές στην πλάτη της άμυνας του Άρη. Οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν αρκετά αμυντικά προβλήματα, αλλά δημιούργησαν την πρώτη τους καλή στιγμή στα αντίπαλα καρέ στο 19’. Ο Μαντσίνι σούταρε από πλάγια θέση, αλλά ο Πέρετζ αντέδρασε σωστά και μπλόκαρε. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Κουέστα είχε μια ενστικτώδης επέμβαση στο σουτ του Γιοβάνοβιτς. Ο ίδιος παίκτης «σπατάλησε» νέα ευκαιρία στο 25’, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Το γκολ δεν άργησε να έρθει για τους γηπεδούχους! O Κανιτσόφσκι έκλεψε ωραία από τον Ντουκουρέ στο 29’, έφυγε στην αντεπίθεση, «έσπασε» την μπάλα στον Γιοβάνοβιτς που με ψύχραιμο πλασέ εκτέλεσε τον Κουέστα κάνοντας το 1-0 για την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε μέχρι την ανάπαυλα, με τον Άρη, όμως, να έχει σημαντική στιγμή στο 44’ με τον Μαντσίνι. Ο Αργεντινός επιθετικός σούταρε ξανά από πλάγια θέση, αλλά ο Πέρετς έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ προσπάθησε να μπει με… φόρα στην επανάληψη, αλλά είδε τον Κουέστα να λέει «όχι» σε ένα ακόμα τετ-α-τετ, αυτή τη φορά με τον Κανιτσόφσκι (49’). Ακολούθησε η πρώτη διορθωτική κίνηση του Μπούργος, ρίχνοντας στο ματς τον Μανού Γκαρσία (πρώτο επίσημο ματς) στη θέση του Ματέο Γκαρσία. 

Ο Άρης δεν κατάφερε να διορθώσει την κακή του εικόνα στη μεσαία γραμμή, οι γηπεδούχοι διατήρησαν τα ηνία του αγώνα και στο 58’ είδαν το μακρινό σουτ του Μπίτον να στέλνει την μπάλα να περάσει για λίγο άουτ.

Ο Χέρμαν Μπούργος συνέχισε τις αλλαγές (Καμάτσο και Πάλμα αντί των Μαντσίνι και Ιτούρμπε) ψάχνοντας τρόπο, να βελτιώσει τους Θεσσαλονικείς. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε, με τον Κουέστα να έχει πολύ… δουλειά και να κρατάει «όρθιο» τον Άρη.

Στο 66’ ο Ζάχαβι με κεφαλιά από κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κουέστα, ενώ στη συνέχεια ο Γκλοχ σούταρε με δύναμη ελάχιστα άουτ. Τρία λεπτά μετά, ο Μπράμπετς έκανε μεγάλο λάθος, αλλά ο Ισπανός πορτιέρε βγήκε έγκαιρα και πρόλαβε τον Πέριτσα.

Η Μακάμπι έφτασε τελικά στο 2-0, που της δίνει μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης. Μετά από ωραία ενέργεια του Πέριτσα, ο Ζάχαβι πήρε την μπάλα και πλάσαρε εύστοχα τον Κουέστα. Στο φινάλε του αγώνα ο Άρης έψαξε το γκολ. Στο 87’ και μετά από φάουλ του Πάλμα ο Ντουκουρέ πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Πέρετζ απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στην τελευταία φάση του αγώνα, όμως, ο Άρης έχασε μοναδική ευκαιρία να πετύχει ένα γκολ. Μετά από εξαιρετική συνεργασία των παικτών του Μπούργος, ο Πάλμα έδωσε στον Καμάτσο και ο τελευταίος μόνος του και σε άδειο τέρμα έστειλε τη μπάλα άουτ!

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις