Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Φενέρμπαχτσε 78-74: Ντεμπούτο για Τάιλερ Ντόρσεϊ με ήττα και γκάφα σε εκτέλεση βολών

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Φενέρμπαχτσε 78-74: Ντεμπούτο για Τάιλερ Ντόρσεϊ με ήττα και γκάφα σε εκτέλεση βολών

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ έκανε το ντεμπούτο του στη Φενέρμπαχτσε κόντρα στην παλιά του ομάδα, την Μακάμπι τελ Αβίβ, γνωρίζοντας όμως την ήττα με 78-74, στο ματς για την 27η αγωνιστική της Euroleague. Η “γκάφα” του σε εκτέλεση βολών και η άποντη εμφάνιση.

Ο Δημήτρης Ιτούδης συμπεριέλαβε για πρώτη φορά στη δωδεκάδα της Φενέρμπαχτσε τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, αλλά ο διεθνής γκαρντ δεν μπόρεσε να κάνει ένα καλό ντεμπούτο με τη φανέλα των πρωταθλητών Τουρκίας απέναντι στη Μακάμπι (ήττα με 78-74)!

Στο 14-13 πλέον οι Ισραηλινοί, ενώ από την άλλη σταμάτησε το σερί των τριών νικών για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, η οποία υποχώρησε στο 16-10.

Ο Ντόρσεϊ (φόρεσε τη φανέλα της «ομάδας του λαού» από το 2019 μέχρι το 2021, προτού μετακομίσει στον Ολυμπιακό) είχε μια… χλομή εμφάνιση, αφού δεν κατάφερε να πετύχει ούτε πόντο στα 4:36 που αγωνίστηκε.

Να αναφέρουμε ότι ο Ντόρσεϊ -μόλις 33 δευτερόλεπτα μετά από την είσοδό του στο ματς- πήγε στη γραμμή των βολών για να εκτελέσει τη βολή της τεχνικής ποινής που δέχθηκε ο Όντεντ Κάτας 2:45 πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου.

Ο Έλληνας γκαρντ αστόχησε, ωστόσο έμεινε στο σημείο και ευστόχησε στην επόμενη βολή που ωστόσο δεν έπρεπε να εκτελέσει καθώς στη γραμμή έπρεπε να τον διαδεχθεί για δύο βολές ο Νάιτζελ Χέιζ (αυτός είχε δεχθεί το φάουλ του Τζος Νίμπο).

Όλο αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι διαιτητές να ακυρώσουν την εύστοχη πρώτη βολή του Ντόρσεϊ αλλά και τη δεύτερη που θα εκτελούσε, δίνοντας την κατοχή στη Μακάμπι!

Στα του αγώνα, η Μακάμπι Τελ Αβίβ επέστρεψε από το -12 της πρώτης περιόδου και κατάφερε να πάρει τη νίκη. Η ομάδα του Όντεντ Κάτας έπαιξε εντυπωσιακή άμυνα στις αρχές της τέταρτης περιόδου, έφτασε μέχρι το +10, αλλά χρειάστηκε να είναι εύστοχη σε βολές στο φινάλε του αγώνα, για να πάρει τη νίκη κόντρα στη Φενέρμπαχτσε.

Τα δεκάλεπτα: 17-25, 43-39, 61-56, 78-74

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις