Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Μαξ Φερστάπεν: Παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 o Ολλανδός

Μαξ Φερστάπεν: Παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 o Ολλανδός
Reuters

Η Formula 1 έχει έναν νέο πρωταθλητή. Ο Μαξ Φερστάπεν κατάφερε να κερδίσει το πρώτο του πρωτάθλημα, νικώντας με απίστευτο τρόπο τον Λιούις Χάμιλτον στο Grand Prix του Άμπου Ντάμπι, το τελευταίο της σεζόν. Το πρωτάθλημα κατασκευαστών στην Mercedes (8ο σερί).

Ο Μαξ Φερστάπεν στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 με ένα τρομερό φινάλε στο Grand Prix του Αμπού Ντάμπι. Με μία προσπέραση πριν τον τερματισμό ο Ολλανδός πιλότος της Red Bull πήρε τον πρώτο παγκόσμιο τίτλο της καριέρας του και… ούρλιαξε από χαρά!

Δραματικό φινάλε στο Άμπου Ντάμπι με τον Λατίφι της Williams να έχει ατύχημα (σε σύγκρουση με τον Μικ Σουμάχερ) προκαλώντας την είσοδο αυτοκινήτου ασφαλείας και τους υπόλοιπους οδηγούς να αφήνουν Μαξ Φερστάπεν και Λιούις Χάμιλτον να περάσουν μπροστά και να επιδοθούν σε μία απίστευτη μονομαχία στα τελευταία μέτρα, που ολοκληρώθηκε με τον Ολλανδό (με φρέσκια γόμα) να περνά πρώτος την τελική γραμμή (ο Βρετανός είχα μια παλιά σκληρή).

 

Ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς στη Formula 1 είχε κάποια κομβικά σημεία, που μας άφησαν με το στόμα ανοικτό. Η εκκίνηση ανήκε στον Χάμιλτον. Ο Βρετανός με την Mercedes του έπιασε στον… ύπνο τον Φερστάπεν και με απίστευτο ξεπέταγμα πέρασε στην πρώτη θέση. Στον επόμενο γύρο, ο Ολλανδός είχε παράπονα, σε φάση που προσπάθησε να προσπεράσει… πέταξε εκτός πίστας τον αντίπαλο του, αλλά βρέθηκε και πάλι πίσω του, αφού ο Χάμιλτον -δικαιολογημένα- πήρε στην ευθεία το “S”.

Η Mercedes του Χάμιλτον άρχισε να ανοίγει τη διαφορά αφού η Red Bull έχανε έδαφος λόγω των μεσαίων ελαστικών που φθείρονταν. Όταν οι διεκδικητές μπήκαν στα πιτς για αλλαγή γόμας, η διαφορά είχε μεγαλώσει στα 8”. Ακολούθησε η συναρπαστική και… καθαρή μάχη του Βρετανού με τον έτερο πιλότο της Red Bull, Πέρεζ που δεν είχε μπει ακόμα στα πιτ, με τον Μεξικανό να δίνει ρεσιτάλ καθυστερώντας τον αντίπαλο του επιτρέποντας στον Φερστάπεν να πλησιάζει ξανά στα 2”!

Η διαφορά άνοιξε και πάλι, με τον Ολλανδό να αποφασίζει να μπει για νέα αλλαγή ελαστικών που τον έφερε στα 20” πίσω από τον Χάμιλτον. Κάπου εκεί άρχισε να μειώνει με σκοπό να φτάσει στην πρώτη θέση, όμως οΦερστάπεν δεν μπορούσε να πιάσει τον Χάμιλτον (έκανε μεγάλη προσπάθεια με ταλαιπωρημένα ελαστικά).

Λίγο πριν το φινάλε, ο Λατιφί έχασε το πίσω μέρος της Williams στη στροφή 14 σε επαφή του με τον Μικ Σουμάχερ, γεγονός που έβαλε στην πίστα το safety car και.. έφερε τελικά την αποκαθήλωση του Λιούις Χάμιλτον (δεν μπόρεσε να φτάσει τους 8 τίτλους και να ξεπεράσει τον θρυλικό Μίχαελ Σουμάχερ).

Το αυτοκίνητο ασφαλείας αποχώρησε ένα γύρο πριν την ολοκλήρωση του αγώνα και ο Μαξ Φερστάπεν -έχοντας φρέσκια σκληρή γόμα, σε αντίθεση με τον αντίπαλο του- έκανε ιστορική προσπέραση, άντεξε στην αντεπίθεση του Χάμιλτον και έφτασε στη νίκη και τον τίτλο του πρωταθλητή.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις