Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Μάλτα – Ελλάδα: Ώρα για δοκιμές στο φιλικό στη Βαλέτα

Μάλτα – Ελλάδα: Ώρα για δοκιμές στο φιλικό στη Βαλέτα

Η Εθνική ποδοσφαίρου των ανδρών δίνει φιλικό στην έδρα της Μάλτας (19:00, NewsIt.gr, CosmoteSport 1), με τον Γκουστάβο Πογέτ να έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει νέα πρόσωπα, κυρίως στην άμυνα.

Ουσιαστικά, το φιλικό της εθνικής ποδοσφαίρου με την Μάλτα αποτελεί την έναρξη της προετοιμασίας της Ελλάδας, ενόψει των προκριματικών του Euro 2024.

Τόσο το αποψινό παιχνίδι, όσο κι εκείνο που ακολουθεί με την Ουγγαρία στη Βουδαπέστη είναι μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για δοκιμές ποδοσφαιριστών που δεν είχαν αρκετό χρόνο συμμετοχής ως τώρα ή δεν έχουν παίξει καθόλου, προκειμένου ο Γκουστάβο Πογέτ να αυξήσει τις επιλογές και τη «δεξαμενή» του.

Από τους θεωρούμενους ως βασικούς της αμυντικής γραμμής, διαθέσιμος είναι μόνο ο Χατζηδιάκος. Με βάση όσα έχει δείξει στις προπονήσεις, ο Πογέτ φαίνεται ότι θα ξεκινήσει με τερματοφύλακα τον Πασχαλάκη, ενώ την τετράδα στα μετόπισθεν είναι αρκετά πιθανό να συνθέσουν οι Ρότα (δεξιά), Γιαννούλης (αριστερά), Χατζηδιάκος και Τζαβέλλας (στόπερ).

Την αποστολή της ελληνικής ομάδας συγκροτούν οι: Πασχαλάκης, Μπάρκας, Αθανασιάδης, Γούτας, Χατζηδιάκος, Κουλιεράκης, Ρέτσος, Τζαβέλλας, Γιαννούλης, Κυριακόπουλος, Κώτσιρας, Ρότα, Αλεξανδρόπουλος, Μπακασέτας, Μπουχαλάκης, Κουρμπέλης, Μάνταλος, Παπανικολάου, Σιώπης, Χατζηγιοβάνης, Δουβίκας, Φούντας, Ιωαννίδης, Μασούρας, Πέλκας.

Ο αποψινός, είναι ο πρώτος φιλικός αγώνας της ελληνικής ομάδας με τη νησιωτική χώρα, καθώς μέχρι τώρα οι δυο τους έχουν αναμετρηθεί μόνο σε επίσημα παιχνίδια και μάλιστα και οι δέκα αγώνες που έχει δώσει η Ελλάδα με τη Μάλτα ήταν για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος!

Η Μάλτα έχει νικήσει μια φορά, το 1975, σε ένα παιχνίδι το οποίο, σε μεγάλο βαθμό, στέρησε την πρόκριση στα τελικά του 1976. Ήταν η μοναδική ήττα στον όμιλο με Δυτική Γερμανία και Βουλγαρία και κόστισε τον αποκλεισμό, στην ισοβαθμία με τους Γερμανούς στην κορυφή. Πέρα από αυτή την ήττα, η Εθνική έχει επτά νίκες, ενώ υπάρχουν και δύο ισοπαλίες, με τα γκολ 22-5 υπέρ της Ελλάδας.

Η πιθανή ενδεκάδα της Ελλάδας: Πασχαλάκης, Ρότα, Γιαννούλης, Χατζηδιάκος, Τζαβέλλας, Σιώπης, Κουρμπέλης, Μπακασέτας, Μάνταλος, Πέλκας, Ιωαννίδης.

Οι γηπεδούχοι αναμένεται να ξεκινήσουν με τους: Μπονέλο, Σ. Μποργκ, Πέπε, Τ. Μποργκ, Μ. Μπονγκ, Γκουλαουμιέρ, Ντεγκαμπριέλε, Καμενζούλι, Κρίστενσες, Σαταριάνο, Τεμά.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις