Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Μανώλης Γλέζος: Το ταξίδι με την ΑΕΚ στην εμπόλεμη Γιουγκοσλαβία και η ατάκα του περί “Original” (pic)

ΣΥΡΙΖΑ
ΦΩΤΟ Intime

Η ΑΕΚ έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία του αείμνηστου Μανώλη Γλέζου, από το ταξίδι του 1999 στο Βελιγράδι, εν μέσω πολέμου με τις ΗΠΑ, και το αντιπολεμικού χαρακτήρα, φιλικό ματς της Ένωσης με την Παρτιζάν, με τον Γλέζο να δηλώνει τότε πως είναι “Αεκτζής και μάλιστα… Original”.

Αγωνιστής καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, μέχρι την τελευταία στιγμή, ο Μανώλης Γλέζος δεν δίσταζε να πάρει θέση σε ότι ένιωθε πως αδικούσε ή πλήγωνε τους γύρω του, πόσο μάλλον κατά ενός πολέμου, όπως αυτός του 1999 στη Γιουγκοσλαβία.

Τότε ο αείμνηστος Γλέζος, ταξίδεψε μαζί με την ποδοσφαιρική ομάδα της ΑΕΚ στο Βελιγράδι δίνοντας το “παρών” στο ιστορικό αντιπολεμικό φιλικό με την Παρτιζάν, αποκαλύπτοντας σε συνέντευξή του πως από τότε δέθηκε πολύ με την Ένωση, αφού είχε δηλώσει χαρακτηριστικά :”Είμαι ΑΕΚ και μάλιστα με τους Original. Έχουμε πανό κατά των Αμερικανών”.

Η ΑΕΚ θυμήθηκε, με αφορμή το θάνατό του, εκείνες τις στιγμές και ανάρτησε στα social media της ομάδας φωτογραφία από την αναχώρηση για το Βελιγράδι, αναφέροντας χαρακτηριστικά στη λεζάντα:

“Ο Μανώλης Γλέζος στο παλιό Αεροδρόμιο κατά την αναχώρηση της αποστολής της ΑΕΚ, στην οποία μετείχε, με τελικό προορισμό το εμπόλεμο Βελιγράδι για το φιλικό της Ειρήνης με την Παρτιζάν την Μεγάλη Εβδομάδα του 1999”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις