Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Μάνος Παπαδόπουλος: “Γι’αυτό επέλεξα τη Ζενίτ! Όλες οι μετεγγραφές μας ήταν επιτυχημένες”

Μάνος Παπαδόπουλος: “Γι’αυτό επέλεξα τη Ζενίτ! Όλες οι μετεγγραφές μας ήταν επιτυχημένες”
ΦΩΤΟ intime

Ο πρώην πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και νυν μάνατζερ της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Μάνος Παπαδόπουλος, μίλησε για τη μετακόμισή του στη Ρωσία και το ευρωπαϊκό μπάσκετ γενικότερα.

Η νέα του ομάδα ξεκίνησε με εκρηκτικό τρόπο τη σεζόν κι ο ίδιος εμφανίστηκε ενθουσιασμένος από τις μετεγγραφικές κινήσεις της Ζενίτ, ενώ αποθέωσε τον Τσάβι Πασκουάλ και τον Δημήτρη Ιτούδη.

Οι δηλώσεις του Μάνου Παπαδόπουλου

Για τον λόγο που αποφάσισε να πάει στη Ζενίτ: «Είναι απλό. Ήθελα να πετύχω κάτι σπουδαίο με μια νέα ομάδα. Είμαι χαρούμενος που συμφώνησα με τη Ζενίτ, μια νέα ομάδα με φιλοδοξίες».

Για το ρόστερ που δημιούργησε η ρωσική ομάδα: «Αν έχουμε καλά αποτελέσματα, θα πω ότι συμμετείχα σε μεγάλο μέρος του σχεδιασμού. Αν όχι, θα πω πως ήταν επιλογές του προπονητή αποκλειστικά (γέλια). Φυσικά, αστειεύομαι. Στα σοβαρά τώρα, συμμετείχα σε όλες τις κινήσεις μας». 

Για την πιο πετυχημένη μεταγραφή της ομάδας του: «Όλες οι μεταγραφές μας ήταν επιτυχημένες κινήσεις».

Για τον Κέβιν Πάνγκος: «Γνωρίζω πως ο Πάνγκος είναι εξαιρετικός παίκτης και μπορεί να δώσει πολλά στην ομάδα. Όμως, θα ήθελα να τονίσω πως υπάρχουν κι άλλοι ηγέτες στη Ζενίτ. Όταν μια ομάδα εξαρτάται μόνο από έναν παίκτη, κάτι δεν πηγαίνει καλά». 

Για τον Τσάβι Πασκουάλ και το αν πιστεύει πως ο Καταλανός θα φέρει τρόπαια στην Αγία Πετρούπολη: «Ο Τσάβι είναι ένας κορυφαίος προπονητής. Αυτή είναι η απάντησή μου στην ερώτησή σας».

Για το αν ήξερε από την πρώτη στιγμή πως ο Δημήτρης Ιτούδης θα γίνει head coach μεγάλης ομάδας: «Ναι, το ένιωθα από τα πρώτα του χρόνια στον Παναθηναϊκό. Γνωρίζει το μπάσκετ όσο λίγοι άνθρωποι στον κόσμο. Μπορούμε να πούμε πως επαγγελματικά μεγαλώσαμε μαζί. Δεν είχα καμία αμφιβολία πως θα αξιοποιήσει στο έπακρον την ευκαιρία που πήρε σε μια μεγάλη ομάδα». 

Για το αν η VTB League είναι πιο δυνατή από την Basket League: «Αυτή τη στιγμή, ναι. Αρχικά, υπάρχουν πολλές ομάδες με μεγάλα μπάτζετ στη VTB League. Αυτό μας επιτρέπει να φέρουμε καλούς παίκτες και να είμαστε ανταγωνιστικοί στα ευρωπαϊκά τουρνουά. Όμως, το μπάτζετ από μόνο του δεν είναι αρκετό. Επίσης, οι ρωσικές ομάδες έχουν δυνατούς μάνατζερ, που καταφέρνουν να βρίσκουν οικονομικούς πόρους». 

Για τις ομάδες που έκαναν τις πιο καλύτερες μεταγραφές το καλοκαίρι: «Η Μπαρτσελόνα και η ΤΣΣΚΑ».

Για τις τρεις πιο δυνατές μεταγραφικές κινήσεις της offseason: «Η πρώτη είναι η μετακίνηση του Νικ Καλάθη από τον Παναθηναϊκό στην Μπαρτσελόνα. Μετά θα ανέφερα τις προσθήκες του Νίκολα Μιλουτίνοφ και του Τορνίκε Σενγκέλια στην ΤΣΣΚΑ». 

Για τις φιλοδοξίες της Ζενίτ στη φετινή Euroleague: «Το πιο σημαντικό είναι να μείνουμε όλοι υγιείς. Μπαίνουν σε μια πρωτόγνωρη και απρόβλεπτη σεζόν. Θα ήθελα να παίξουμε όλοι και να μην σκεφτόμαστε μόνο όσα έχουν να κάνουν με τον κορονοϊό». 

Για τους τρεις πιο ταλαντούχους παίκτες, με τους οποίους έχει δουλέψει: «Υπάρχουν τόσοι πολλοί, που είναι δύσκολο να διαλέξω μόνο τρεις. Ο Ντομινίκ Ουίλκινς, ο Νίκος Γκάλης, ο Βασίλης Σπανούλης, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο Δημήτρης Διαμαντίδης… Μπορείτε με ασφάλεια να πείτε πως έχω δουλέψει με όλους του σταρ του ευρωπαϊκού μπάσκετ». 

Για την πιο ισχυρή ομάδα που είχε ποτέ ο Παναθηναϊκός: «Είναι δύσκολο να ξεχωρίσω μία, όμως νομίζω πως η πιο ισχυρή ήταν εκείνη που πήρε την Euroleague τη σεζόν 2008-2009. 

Για το αν πιστεύει πως ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα επιστρέψει στους πάγκους και αν θεωρεί πως ο Σέρβος μπορεί να προπονήσει στο ΝΒΑ: «Δεν θέλω να μιλήσω γι’ αυτό. Είναι καλύτερο να το απαντήσει ο ίδιος».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις