Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Μάντης – Καγιαλής: Με μια “Ιφιγένεια” για να φυσήξει άνεμος… κορυφής! [vid]

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Ψάχνουν ούριο άνεμο απόψε για να τους στείλει στην κορυφή του… Ολύμπου και ελπίζουν πως ούτε η δική τους Ιφιγένεια θα “θυσιαστεί” και θα τους βοηθήσει να πάρουν το χρυσό μετάλλιο στο Ρίο. Μάντης και Καγιαλής είναι έτοιμοι για την μεγάλη τους προσπάθεια.

Η ιστιοπλοΐα ετοιμάζεται να χαρίσει στην Ελλάδα ένα ακόμα μετάλλιο. Οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής εξασφάλισαν στα 470 μία θέση στο βάθρο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, η οποία θα ξεκαθαρίσει σήμερα, όταν και θα διεξαχθεί η medal race (20:05).

Οι δυο Έλληνες αθλητές είναι πανέτοιμοι και ψάχνουν… ούριο άνεμο για να γεμίσει τα πανιά τους και να τους στείλει στην κορυφή. Το σκάφος τους άλλωστε, η “Ιφιγένεια” μας θυμίζει την τραγωδία του Ευρυπίδη και την κόρη του Αγαμέμνονα, που παραλίγο να θυσιαστεί για να σταματήσει η άπνοια και να μπορέσει να αποπλεύσει ο στόλος των Ελλήνων από την Αυλίδα για την Τροία.

Το ολοκαίνουργιο σκάφος με το οποίο αγωνίζονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από το Lascaris Foundation, που είναι και μεγάλος τους χορηγός, με σημαντική συνεισφορά στην έως τώρα προσπάθεια τους.

Κατασκευάστηκε με τις υψηλότερες τεχνικές προδιαγραφές για τους δύο κορυφαίους ιστιοπλόους, προκειμένου να φτάσουν στην κορυφή.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε