Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Μάντσεστερ Σίτι – Κοπεγχάγη 5-0 και Σεβίλλη – Ντόρτμουντ 1-4 για το Champions League

Μάντσεστερ Σίτι – Κοπεγχάγη 5-0 και Σεβίλλη – Ντόρτμουντ 1-4 για το Champions League
Reuters

Ένα… εύκολο βράδυ στο Champions League είχαν Μάντσεστερ Σίτι και Ντόρτμουντ. Οι “πολίτες” έκαναν.. περίπατο εντός έδρας με την Κοπεγχάγη (5-0) με τον Χάαλαντ να βρίσκει και πάλι δίχτυα. Μεγάλο “διπλό” στον 7ο όμιλο πήρε η γερμανική ομάδα, επικρατώντας της Σεβίλλης με 4-1.

Μετά το 5-0 επί της Κοπεγχάγης, η Μάντσεστερ Σίτι συνέχισε έτσι ακάθεκτη την πορεία της στη φετινή φάση των ομίλων του Champions League, κάνοντας το… απόλυτο 3/3 (9 βαθμού, αφήνοντας την ομάδα της Δανίας στην “ουρά”) με μόλις 1 βαθμό. Απ’ τη μεριά της, η Ντόρτμουντ πέρασε από την Ανδαλουσία με 4-1 κι έφτασε τους 6 βαθμούς με τη δεύτερη της νίκη στον 7ο όμιλο, αφήνοντας την Σεβίλλη στον 1 β.

Μάντσεστερ Σίτι – Κοπενγχάγη 5-0

Ο Έρλινγκ Χάλαντ χρειάστηκε μόλις οκτώ λεπτά για να… κουνήσει τα αντίπαλα δίχτυα δίχτυα! Ο Νορβηγός έπιασε το πλασέ στην κίνηση από τη μεγάλη περιοχή και έκανε το 1-0,

Ο Η Μάντσεστερ Σίτι και ο Χάαλαντ δεν έμειναν εκεί. Οι “πολίτες” συνέχισαν με το… πόδι στο γκάζι και ο Νορβηγός πέτυχε στο 32 το δεύτερο γκολ του στην αναμέτρηση, κάνοντας το 2-0 και φτάνοντας τα 19 γκολ από την αρχή της σεζόν με τη φανέλα της Σίτι (14 στην Premier League και 5 στο Champions League).

Ο… εξωπραγματικός Έρλινγκ Χάαλαντ «μάγεψε» σε ένα ακόμη ματς. Το «θωρηκτό» από τη Νορβηγία έφτασε τα 28 γκολ (ξεπέρασε τους Ριβάλντο και Λουίς Σουάρες που είχαν από 27) σε 22 ματς στο Champions League.

Στα 22 του χρόνια έγινε ο τρίτος παίκτης που σκοράρει σε κάθε μία από τις πρώτες τρεις εμφανίσεις του στο CL για αγγλικό σύλλογο, μετά τον Μαρουάν Σαμάκ (Άρσεναλ) και Φεράν Τόρες (Μάντσεστερ Σίτι). Επίσης η σημερινή ήταν η 10η φορά που ο Χάαλαντ βρίσκει δίχτυα τουλάχιστον δύο φορές σε αγώνα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης του κόσμου, επί συνόλου 22 αγώνων που έχει συμμετάσχει.

Οι γηπεδούχοι κράτησαν τον ίδιο ρυθμό και στο 39′ ο Κοτσολάβα έστειλε την μπάλα στην εστία της Κοπεγχάγης για το 3-0 του ημιχρόνου. Η Μάντσεστερ Σίτι συνέχισε το… χαβά της και στην επανάληψη, παίζοντας επιθετικό ποδόσφαιρο. Το 4-0 ήρθε στο 55′ με τον Μαχρέζ να σκοράρει από το σημείο του πέναλτι, ενώ το 5-0 έγινε στο 76′ από τον Άλβαρες.

Σεβίλλη – Ντόρτμουντ 1-4

Η Ντόρτμουντ μπήκε ιδανικά στην αναμέτρηση. Ο Γκερέιρο έπιασε ένα υπέροχο σουτ και έστειλε την μπάλα στην εστία της Σεβίλλης για το 0-1. Παρά την αγωνιστική άνοδο των γηπεδούχων, οι Γερμανοί πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 3-0, με τα γκολ των Μπέλιγχαμ (41′) και Αντεγιέμι (43′).

Η Σεβίλλη προσπάθησε να γίνει πιο ανταγωνιστική στην επανάληψη, μείωσε σε 3-1 στο 51′ με τον Εν Νεσιρί, αλλά στο 74′ ο Μπράντ πέτυχε το 4ο γκολ της Ντόρτμουντ στην Ανδαλουσία.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις