Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Μάντσεστερ Σίτι – Ντόρτμουντ: Το «καυτό» φινάλε άφησε «ανοικτή» την πρόκριση (video)

Μάντσεστερ Σίτι – Ντόρτμουντ: Το «καυτό» φινάλε άφησε «ανοικτή» την πρόκριση (video)
Reuters

Και κάπως έτσι, ο επαναληπτικός της Γερμανίας πήρε τεράστιο ενδιαφέρον! Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε 2-1 της Ντόρτμουντ στο «Έτιχαντ» και απέκτησε μικρό προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Champions League. Οι Βεστφαλοί ισοφάρισαν στο 84’, ηττήθηκαν με γκολ του Ρόις στο 90’, αλλά –τουλάχιστον- πέτυχαν πολύτιμο εκτός έδρας γκολ.

Η Μάντσεστερ Σίτι θα πάει με ισχνό προβάδισμα στη Βεστφαλία, για να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League. Η Ντόρτμουντ έβαλε.. δύσκολα στην ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, ηττήθηκε με 2-1, αλλά πέτυχε το εκτός έδρας γκολ που της δίνει μεγάλες ελπίδες ενόψει του επαναληπτικού.

H Nτόρτμουντ προσπάθησε να κλείσει τους διαδρόμους στη Μάντσεστερ Σίτι. Οι «πολίτες» κυκλοφόρησαν την μπάλα με γρήγορες μεταβάσεις από την άμυνα στην επίθεση, αλλά αντιμετώπισαν πρόβλημα, στο να δημιουργήσουν φάσεις. Η πρώτη τους ευκαιρία έφερε και το 1-0 με τον Ντε Μπρόινε!

Η Μάντσεστερ Σίτι πήρε τα.. πάνω της, στο 29’ κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Τσαν στον Ρόδρι, αλλά ο διαιτητής πήρε την απόφαση του πίσω, μετά από έλεγχο στο on field review. Κόντρα στη ροή του αγώνα, η Ντόρτμουντ κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα (37’) με τον Μπέλινγκαμ, τέρμα που ακυρώθηκε ως επιθετικό φάουλ (ο διαιτητής είδε παράβαση, τη στιγμή που ο νεαρός χαφ κέρδισε την μπάλα από τον Έντερσον).

Η Ντόρτμουντ έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει με την έναρξη της επανάληψης. Στο 48’ ο Χάαλαντ έφυγε στην αντεπίθεση, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει με σουτ τον Έντερσον. Η Σίτι συνέχισε να έχει το.. πάνω χέρι και να προσπαθεί για το γκολ, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει με τον Φόντεν στο 65’.

Το γήπεδο στη συνέχεια.. κατηφόρισε, η Μάντσεστερ Σίτι δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες, αλλά το γκολ που έψαχνε –για να είναι πιο… ήρεμη στον επαναληπτικό της Γερμανίας- δεν ερχόταν. Η Ντόρτμουντ έφτασε όμως στην ισοφάριση στο 84’ με τον Ρόις (υπέροχη ασίστ του Χάαλαντ), «παγώνοντας» τους γηπεδούχους. Στο 90’ όμως ο Φόντεν –με διαγώνιο σουτ- έδωσε τη νίκη στους «πολίτες».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις