Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Μάντσεστερ Σίτι – Σεβίλλη 3-1, Ντόρτμουντ – Κοπεγχάγη 1-1 για το Champions League

Μάντσεστερ Σίτι – Σεβίλλη 3-1, Ντόρτμουντ – Κοπεγχάγη 1-1 για το Champions League
Reuters

Η Μάντσεστερ Σίτι σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι επικράτησε της Σεβίλλης στο Έτιχαντ με 3-1 και έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις της στους ομίλους του Champions League. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου Ντόρτμουντ και Κοπεγχάγη έμειναν στο ισόπαλο 1-1.

Στο Etihad, η Σεβίλλη η οποία θα αγωνιστεί στο Europa League, προηγήθηκε στο 31΄με εκπληκτική κεφαλιά του Ράδα Μιρ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα η οποία αγωνίστηκε με πολλές αλλαγές στη σύνθεση της, ανέβασε την απόδοση και ισοφάρισε στο 52 με τον  17χρονο Ρίκιο Λιούις ο οποίος έγινε ο νεότερος σκόρερ που σκοράρει σε ντεμπούτο ως βασικός στο Champions League.

Τα πράγματα απλουστεύτηκαν στη συνέχεια για τους πολίτες, οι οποίοι πήραν προβάδισμα στο 74΄με τον Αλβάρεζ μετά από ασίστ του Ντε Μπρόινε. Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε ο Μαχρέζ στο 83΄, με τη Σίτι να κλείνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υποχρεώσεις της για τη φάση των ομίλων του Champions  League, τερματίζοντας στη πρώτη θέση.

Τη δεύτερη θέση στον όμιλο και την πρόκριση στους 16 του Champions League, είχε εξασφαλίσει από την προηγούμενη αγωνιστική και η Ντόρτμουντ η οποία αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με την Κοπεγχάγη. Οι Βεστφαλοί προηγήθηκαν με  ωραίο σουτ του Αζάρ στο 23΄για να έρθει η ισοφάριση για τους Δανούς με τον Χάραλντσον, πέντε λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου.

Το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους, με τους Δανούς να αποχαιρετούν τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις χωρίς να καταφέρουν να πετύχουν κάποια νίκη στη φάση των ομίλων.

Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής:
Μάντσεστερ Σίτι-Σεβίλλη 3-1
(52′ Λιούις, 73′ Άλβαρες, 83′ Μαχρέζ – 31′ Ράφα Μιρ)
Κοπεγχάγη-Ντόρτμουντ 1-1
(41′ Χάραλντσον – 23′ Αζάρ)
Βαθμολογία
Μάντσεστερ Σίτι 14
Ντόρτμουντ 9
Σεβίλλη 5
Κοπεγχάγη 3

 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις