Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Μάντσεστερ Σίτι – Τσέλσι: «Αστεράτη» ανατροπή στην «πρόβα» τελικού του Champions League

Μάντσεστερ Σίτι – Τσέλσι: «Αστεράτη» ανατροπή στην «πρόβα» τελικού του Champions League
Reuters

Η Τσέλσι νίκησε με ανατροπή την Σίτι στο Μάντσεστερ (2-1) για την Premier League και έκανε τεράστιο βήμα για την παρουσία της στο Champions League της νέας περιόδου. Οι δυο ομάδες θα τα ξαναπούν σε λίγες ημέρες (29.05.2021), στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Πήγε… αναβολή η «στέψη» των «πολιτών».

Της «χάλασε» τη… στέψη στην Premier League και παράλληλα έστειλε «μήνυμα», ενόψει του μεταξύ τους τελικού στο Champions League Η Τσέλσι πέρασε από την έδρα της Μάντσεστερ Σίτι (2-1), σε ματς για την 35η αγωνιστική της Premier League.

Μετά τη νίκη (1-0) του περασμένου μήνα στον ημιτελικό του Κυπέλλου, οι Λονδρέζοι επικράτησαν ξανά της ομάδας του Πεπ Γκουαρντιόλα, αναβάλλοντας τη στέψη των «πολιτών» ως πρωταθλητών Αγγλίας.

Οι γηπεδούχοι, που με νίκη κατακτούσαν και μαθηματικά τον τίτλο, προηγήθηκαν στο 44΄ με τον Στέρλινγκ και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου κέρδισαν πέναλτι, όμως η «αλά Πανένκα» εκτέλεση του Αγκουέρο βρήκε σε ετοιμότητα τον Μεντί.

Στο δεύτερο μέρος, οι «μπλε» ήταν πολύ ανώτεροι, ισοφάρισαν με τον Ζιγιέχ και έχασαν αρκετές ευκαιρίες, πριν έρθει ο Μάρκος Αλόνσο στις καθυστερήσεις να ολοκληρώσει τη μεγάλη ανατροπή.

Με το «τρίποντο» αυτό, η Τσέλσι ανέβηκε στην τρίτη θέση της κατάταξης, ξεπερνώντας τη Λέστερ, και είναι κοντά στο να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο επόμενο Champions League, χωρίς να εξαρτάται από το αποτέλεσμα του τελικού.

Η Σίτι θα πρέπει να περιμένει ένα «στραβοπάτημα» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα συνεχόμενα παιχνίδια που έχει να δώσει ή μία νίκη επί της Νιούκαστλ την επόμενη Παρασκευή (14/5), προκειμένου να πανηγυρίσει και μαθηματικά τον τίτλο.

Αποτελέσματα και σκόρερ της 35ης αγωνιστικής της Premier League:

Λέστερ-Νιούκαστλ                2-4

(80΄ Ολμπράιτον, 87΄ Ιχεανάτσο – 22΄ Γουίλοκ, 34΄ Ντάμετ, 64΄, 74΄ Γουίλσον)

Λιντς-Τότεναμ                   3-1

(13΄ Ντάλας, 42΄ Μπάμφορντ, 84΄ Ροντρίγκο – 25΄ Σον)

Σέφιλντ Γιουν.-Κρίσταλ Πάλας    0-2

(2΄ Μπέντεκε, 88΄ Έζε)

Μάντσεστερ Σίτι-Τσέλσι          1-2

(44΄ Στέρλινγκ – 63΄ Ζιγιέχ, 90+2΄ Αλόνσο)

Λίβερπουλ-Σαουθάμπτον          22:15

Γουλβς-Μπράιτον                 9/5

Άστον Βίλα-Μάντσεστερ Γ.        9/5

Γουέστ Χαμ-Έβερτον              9/5

Άρσεναλ-Γουέστ Μπρομ            9/5

Φούλαμ-Μπέρνλι                 10/5

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις