Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Μάντσεστερ Σίτι – Τσελσι: «Έσβησε» τους «πολίτες» και σήκωσε ξανά το Champions League

Μάντσεστερ Σίτι – Τσελσι: «Έσβησε» τους «πολίτες» και σήκωσε ξανά το Champions League
Reuters

Εντυπωσίασε στον τελικό του “Ντραγκάο” και το σήκωσε! Η Τσέλσι ανάγκασε την Μάντσεστερ Σίτι να μείνει χωρίς ξεκάθαρη φάση, ήταν ανώτερη, επικράτησε με 1-0 και… κατέκτησε την Ευρώπη.. Ο Χάβερτς έγινε ο νεαρότερος Γερμανός που σκόραρε σε τελικό Champions League κι έδωσε στους “μπλε” για δεύτερη φορά στην ιστορία τους την κούπα με τα “μεγάλα αυτιά”.

Η Τσέλσι είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης μετά από 9 χρόνια! Οι «μπλε» νίκησαν άνετα (1-0) την πρωταθλήτρια Αγγλίας και μεγάλο φαβορί, Μάντσεστερ Σίτι -στον τελικό του «Ντραγκάο»- και κατέκτησαν το Champions League για δεύτερη φορά στην ιστορία τους.

Πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα αναδείχθηκε ο Φεντερίκ Καντέ (ήταν… παντού, «σβήνοντας» τη μεσαία γραμμή της “χλωμής” ομάδας του Γκουαρντιόλα), ενώ «χρυσός» σκόρερ του ήταν ο Κάι Χάβερτς. Μάλιστα, έγινε ο νεαρότερος Γερμανός που σκόραρε σε τελικό Champions League. Αυτό ήταν και πρώτο του γκολ στη διοργάνωση!

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του τελικού

Η Τσέλσι μπήκε “δυνατά” στο ματς και με την πίεση που άσκησε στο χώρο του κέντρου (πολύ καλή δουλειά από Καντέ) και τις μπαλιές στην πλάτη της άμυνας της Μάντσεστερ Σίτι, κατάφερε να πλησιάσει τα αντίπαλα καρέ με τον Βέρνερ, δείχνοντας ελαφρά υπεροχή.

Οι “πολίτες” έδειξαν μεσοαμυντικά μια κακή εικόνα (εμφανέστατη η απουσία του Φερναντίνιο από την αρχική ενδεκάδα), που δεν την έχουμε συνηθίσει. Μπροστά, Μπερνάρντο Σίλβα και Μαχρέζ έδειξαν… απενεργοποιημένοι, ενώ ο Ντε Μπρόινε δεν κατάφερε να βοηθήσει στη δημιουργία.

Οι παίκτες του Τούχελ έπαιξαν με πάθος. Από το 20′ και μετά οι “σίτιζενς” έδειξαν να ανεβάζουν για λίγο “στροφές”, έχοντας όμως και πάλι σημαντικά προβλήματα στο transition. Οι Λονδρέζοι δέχθηκαν ένα… χτύπημα στην προσπάθεια τους στο “Ντραγκάο”, αφού στο 39′ είδαν τον ηγέτη της άμυνας τους, Τιάγκο Σίλβα, να αποχωρεί με πρόβλημα (ο Κρίστενσεν τον αντικατέστησε).

Η… εξαιρετικά διαβασμένη Τσέλσι όμως κατάφερε να πετύχει το σκοπό της πριν βγει το πρώτο ημίχρονο (43′), εκμεταλλευόμενη την αντίπαλη άμυνα που ήταν σε πανικό. Ο Μάουντ με τρομερή πάσα έβγαλε τον Χάβερτς σε θέση τετ-α-τετ, ο Γερμανός πέρασε και τον Έντερσον και έκανε το 0-1 σε κενή εστία.

Η Μαντσεστερ Σίτι προσπάθησε να γίνει πιο πιεστική με την έναρξη της επανάληψης. Στο 60′ όμως είχε τη δική της σημαντική απώλεια, αφού -μετά από σύγκρουση του με τον Ρούντιγκερ- π Ντε Μπρόινε αποχώρησε με.. πρησμένο μάτι (πέρασε στο ματς ο Ζέσους). Δυο λεπτά αρότερα, οι “πολίτες” ζήτησαν πέναλτι. Ο Στέρλινγκ έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα χτύπησε στον Τζέιμς και απομακρύνθηκε. Ο Λαόθ έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, ενώ ούτε το VAR έδωσε κάποια παράβαση.

Στο 73′ η Τσέλσι έχασε μοναδική ευκαιρία για να πάρει ισχυρό προβάδισμα τίτλου, αφού ο Πούλισικ (πέρασε στο 66′ στο ματς) πλάσαρε γι λίγο άουτ.

Ο Γκουαρντιόλα αναγκάστηκε να απευθυνθεί στον Σέρχιο Αγκουερο, για να βρει… ελπίδα στον τελικό, από τον Αργεντινό, στο τελευταίο του ματς στη Μάντσεστερ Σίτι. Παρά τις καθυστερήσεις των Λονδρέζων και κάποια σκληρά τους φάουλ, οι “πολίτες” κατάφεραν να βρουν τη ψυχραιμία και να τα δώσουν όλα για το γκολ, βλέποντας τον διαιτητή να δίνει στο φινάλε, επτά λεπτά καθυστερήσεων. Η Τσέλσι όμως κράτησε με… νύχια και με δόντια ανέπαφο το σκορ (στο 90+7′ πέρασε ελάχιστα άουτ το σουτ του Μαχρέζ) κι έτσι έφτασε στη νίκη και την κατάκτηση του φετινού Champions League.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις