Σάββατο, 4 Μαΐ
16oC Αθήνα

Μαρία Σάκκαρη – Λίντα Φρουχβίρτοβα 2-0: Πρεμιέρα με νίκη στο China Open

Μαρία Σάκκαρη – Λίντα Φρουχβίρτοβα 2-0: Πρεμιέρα με νίκη στο China Open
ΦΩΤΟ Reuters

Η Μαρία Σάκκαρη πήρε τη νίκη με 2-0 σετ (6-4, 6-2) επί της Λίντα Φρουχβίρτοβα και έκανε πρεμιέρα με το… δεξί στο China Open, το “1000άρι” τουρνουά της WTA στο Πεκίνο.

Κόντρα στο “next big thing” του παγκόσμιου τένις, την 18χρονη Φρουχβίρτοβα (Νο98 στην κατάταξη), η Σάκκαρη δυσκολεύτηκε αρκετά στο πρώτο σετ, αλλά στη συνέχεια έδειξε την εμπειρία της και έφθασε στη νίκη και την πρόκριση στους “16” του China Open.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, Νο 6 στον κόσμο, έκανε πρώτη μπρέικ στο ματς, αλλά στη συνέχεια επέτρεψε στην ανερχόμενη Τσέχα να κάνει την ανατροπή με δύο δικά της μπρέικ και να πάρει προβάδισμα στο πρώτο σετ. Η Σάκκαρη “απάντησε” όμως με ένα επιμέρους 4-1 και δύο νέα μπρέικ, για να φθάσει στο 6-4 και στο 1-0 στα σετ της αναμέτρησης.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν πιο σταθερή στο δεύτερο σετ, βρήκε το πρώτο μπρέικ για να πάρει προβάδισμα με 4-2 στα σετ και έκλεισε με δεύτερο μπρέικ το ματς, για το 6-2 και το 2-0 στα σετ. Πανηγύρισε έτσι και την πρόκριση στον επόμενο γύρο του τουρνουά του Πεκίνου, όπου “κυνηγάει” και τους βαθμούς για τη συμμετοχή της στο WTA Finals.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις