Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Μαρία Σάκκαρη – Πάουλα Μπαντόσα 0-2: Πρώτη ήττα για την Ελληνίδα στο WTA Finals

Μαρία Σάκκαρη – Πάουλα Μπαντόσα 0-2: Πρώτη ήττα για την Ελληνίδα στο WTA Finals
ΦΩΤΟ Reuters

Η Μαρία Σάκκαρη “πάλεψε” και τα δύο σετ κόντρα στην Πάουλα Μπαντόσα, αλλά δεν απέφυγε την ήττα με 2-0 [7-6(4), 6-4] και γνώρισε την πρώτη της ήττα στο WTA Finals, όπου θα δώσει πια “τελικό” με την Αρίνα Σαμπαλένκα για την πρόκριση στα ημιτελικά.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια έκανε πάρα πολλά λάθη στο ματς και παρότι επέστρεψε δύο φορές από μπρέικ, “λύγισε” στο τέλος από τη φορμαρισμένη Ισπανίδα, που προκρίθηκε ήδη ως πρώτη του ομίλου, στα ημιτελικά του τουρνουά.

Το παιχνίδι

Η Σάκκαρη ξεκίνησε το ματς με πολλά αβίαστα λάθη και η Μπαντόσα είχε πρώτη την ευκαιρία για μπρέικ, αλλά η Μαρία έσβησε δύο μπρέικ πόιντ για το 2-2 στο ματς. Αμέσως μετά η Ισπανίδα έκανε τελικά το μπρέικ και προηγήθηκε με 4-2 και 5-3, αλλά η Σπαρτιάτισσα δεν τα παράτησε.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Με την… πλάτη στον τοίχο, βρήκε το πρώτο δικό της μπρέικ πόιντ και “έσπασε” το σερβίς της αντιπάλου της, ισοφαρίζοντας τελικά σε 5-5, παρά και τη… διαφωνία της με τον διαιτητή. Το πρώτο σετ οδηγήθηκε τελικά στο τάι μπρέικ, όπου η Μπαντόσα προηγήθηκε από νωρίς με 4-0 και 5-2, για να “αντέξει” στην… αντεπίθεση της Μαρίας και να πάρει το πρώτο σετ με 7-4 στο τάι μπρέικ και 7-6 στα γκέιμ.

Η εικόνα ήταν ίδια και στο δεύτερο σετ, όπου η Μπαντόσα έκανε και πάλι πρώτη μπρέικ για να πάρει το προβάδισμα με 3-1 και 4-2. Η Σάκκαρη έκανε το 4-3 “σβήνοντας” 6 μπρέικ πόιντ της αντιπάλου της στο 7ο γκέιμ και αμέσως μετά ισοφάρισε με δικό της μπρέικ. Η Ισπανίδα “απάντησε” όμως στο επόμενο γκέιμ με δικό της, δεύτερο μπρέικ και είχε την ευκαιρία να σερβίρει για τη νίκη. Η Μαρία έσβησε δύο ματς πόιντ και είχε δικό της μπρέικ πόιντ για να στείλει και το δεύτερο σετ στο τάι μπρέικ, αλλά δεν τα κατάφερε και η Μπαντόσα έκανε το 2-0 με 6-4.

Η Σάκκαρη γνώρισε έτσι την πρώτη της ήττα στο WTA Finals και θα διεκδικήσει κόντρα στην Αρίνα Σαμπαλένκα (Νο2 του κόσμου και Νο1 του ταμπλό) την πρόκριση στα ημιτελικά, όπου βρίσκεται ήδη η Μπαντόσα, με τις δύο δικές της νίκες. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις