Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Μαριόν Μπαρτολί: Η σπουδαία τενίστρια που γύρισε από την κόλαση της νευρικής ανορεξίας

Μαριόν Μπαρτολί: Η σπουδαία τενίστρια που γύρισε από την κόλαση της νευρικής ανορεξίας

Μια από τις πιο εμβληματικές τενίστριες των τελευταίων δεκαετιών, η Μαριόν Μπαρτολί, συγκλονίζει με την αυτοβιογραφία της που θα κυκλοφορήσει στις 24 Απριλίου. Η Μπαρτολί, μιλάει για όλα, για την καριέρα της στο τένις, τη νίκη της στο Γουίμπλετον το 2013 αλλά και το πιο σκοτεινό κεφάλαιο της ζωής της που την άλλαξε τα τελευταία χρόνια.

Η Μαριόν Μπαρτολί, μιλάει για την κάθοδό της στην κόλαση εξαιτίας ενός ανθρώπου τον οποίο δεν κατονομάζει παρά μόνο αναφέρεται στο πρόσωπο αυτό, τον άνδρα, βρετανικής καταγωγής με το αρχικό D γιατί το μόνο που του αξίζει όπως γράφει είναι η αναφορά με μόνο ένα αρχικό γράμμα.

«Δεν ήθελα την ίδια μου την ζωή. Δεν ήθελα να υπάρχω. Όλη μέρα με βασάνιζε. Με έλεγε χοντρή», γράφει μεταξύ άλλων η διάσημη τενίστρια. Το 2015 αποφάσισε να χάσει πολλά κιλά με μια εξαντλητική δίαιτα. Όμως, πέρασε στο άλλο άκρο. Έμεινε 41 κιλά.

Θυμάται: «Όταν παθαίνεις νευρική ανορεξία, δεν αισθάνεσαι. Έπρεπε να μάθω να αγαπώ τον εαυτό μου από την αρχή. Να μάθω να ζω ξανά από την αρχή».

Εξηγώντας γιατί έγραψε αυτό το βιβλίο η Μαριόν Μπαρτολί λέει ότι πρωτίστως το έγραψε για να μιλήσει και ίσως να αφυπνίσει όλες αυτές τις γυναίκες που υποφέρουν όπως υπέφερε εκείνη. Και να βγουν από την περιπέτεια που ζουν, νωρίτερα απ’ ότι εκείνη. Η σπουδαία αυτή αθλήτρια έζησε τον ρατσισμό και από τον ίδιο τον Τύπο, ξένο και μη. Τίτλοι της ντροπής όπως «Η εύσωμη τενίστρια», ή «Σκελετός η Μπαρτολί» την σημάδεψαν και την οδήγησαν στην Κόλαση από την οποία ευτυχώς κατάφερε και βγήκε.

Ποια είναι η Μαριόν Μπαρτολί

Σήμερα, η Μαριόν Μπαρτολί είναι 35 ετών και έχει κάνει μια σπουδαία καριέρα στο τένις. Εκτός από την κατάκτηση του Wimbledon το 2013 είχε φτάσει στον τελικό το 2007 στο ίδιο τουρνουά απέναντι στην Βίνους Γουίλιαμς, όπως και το 2011 είχε φτάσει στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός. Έχει κερδίσει δεκάδες άλλους τίτλους. Ανακοίνωσε ότι αποσύρεται το 2013.

Η Μπαρτολί κέρδισε τρία νούμερο ένα στην καριέρα της. Την Ενάν, την Γιάνκοβιτς και την Αζαρένκα. Είχε επίσης κερδίσει κορυφαίες τενίστριες όπως την Βίνους και την Σερένα Γουίλιαμς, την Ιβάνοβιτς, την Ντάβενπορτ, την Σάντσεζ Βικάριο, την Βοσνιάκι και την Κλάιστερς.

Η Μαριόν Μπαρτολί είναι γνωστή για τον ανορθόδοξο τρόπο με τον οποίο παίζει, χρησιμοποιώντας και τα δυο της χέρια, τόσο στο φόρχαντ όσο και στο μπάκχαντ.

Στις 30 Ιανουαρίου του 2012 έφτασε στο νούμερο 7 στο παγκόσμιο τένις αλλά είναι σίγουρο ότι θα μπορούσε και ψηλότερα. Η κατάκτηση του Wimbledon την έβαλε στο πάνθεον των παικτριών που το κατακτούν χωρίς να χάσουν ούτε ένα σετ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις