Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Μαρσέιγ – ΠΑΟΚ 2-1: Την κοίταξε στα μάτια και τώρα Τούμπα

Μαρσέιγ – ΠΑΟΚ 2-1: Την κοίταξε στα μάτια και τώρα Τούμπα

Ο ΠΑΟΚ έμεινε ζωντανός για την πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ηττήθηκε από τη Μαρσέιγ με 2-1 στη Μασσαλία και πλέον η πρόκριση θα κριθεί την ερχόμενη Πέμπτη (14/4) στην Τούμπα.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στο πρώτο ημίχρονο, όταν είδε τους Μασσαλούς να προηγούνται με 2-0 χάρη σε γκολ των Ζέρσον και Παγέ. Δεν το έβαλε, όμως, κάτω. Μπήκε φουριόζα στο δεύτερο ημίχρονο, μείωσε σε 2-1 με γκολάρα του Ελ Καντουρί και λίγο έλειψε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια με τον Άκπομ.

Ο Πασχαλάκης ήταν κέρβερος κάτω από τα δοκάρια στην επανάληψη και σταμάτησε τους Γάλλους, κρατώντας το 2-1 μέχρι το φινάλε.

Να σημειωθεί ότι η Μαρσέιγ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ζέρσον, ο οποίος χάνει τη ρεβάνς της Τούμπας. Στη Θεσσαλονίκη δεν θα αγωνιστεί ούτε ο Καμαρά αλλά ούτε κι ο Ντιενγκ, ενώ στον πάγκο της Μαρσέιγ δεν θα καθίσει ούτε ο Σαμπάολι, ο οποίος δέχθηκε και πάλι κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρίες.

Τα γκολ του αγώνα

Ο αγώνας

Στο πρώτο ημίχρονο η Μαρσέιγ κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο ενώ στο δεύτερο που ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοση του, έγινε ένα συναρπαστικό παιχνίδι με πολλές και αξιόλογες φάσεις. Στα 50 δευτερόλεπτα από την έναρξη του παιχνιδιού η Μαρσέιγ έκανε την πρώτη της επίθεση με το σουτ του Μπακαμπού να μπλοκάρει εύκολα ο Πασχαλάκης.

Από νωρίς η Μαρσέιγ πήρε πρωτοβουλίες και στο 13′ άνοιξε το σκορ με αριστερό βολέ του Βραζιλιάνου Γκέρσον δίνοντας προβάδισμα στους γηπεδούχους. Η Μαρσέιγ στο 30′ πλησίασε σε δεύτερο γκολ, αλλά ο Πασχαλάκης πρόλαβε με έξοδο και έκοψε την προσπάθειά του Ουντέρ, που έγινε τελικός κάτοχος της μπάλας.

Ο ΠΑΟΚ σε αυτήν την αναμενόμενη επιθετική πρωτοβουλία των Γάλλων, αντιπαρέταξε ένα κυρίως αμυντικό και οριζόντιο ποδόσφαιρο, με κοντινές πάσες και χωρίς τελική ευκαιρία. Στο 45′ ο Ντιμίτρι Παγέτ με ένα ξερό μακρινό σουτ κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη γράφοντας το 2-0 σε μία φάση που ξεκίνησε από ένα αδικαιολόγητο κόρνερ που παραχώρησε ο Ινγκασον και εκτέλεσε ο Ουντέρ.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Λουτσέσκου πέρασε στο γήπεδο τον Ελ Καντουρί αντί του Τσιγγάρα και στο 48′ ο Μαροκινός παίκτης, από ασίστ του Ζίφκοβιτς και με ένα δυνατό σουτ πέτυχε το 2-1 βάζοντας και πάλι τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι, ενώ στο 58′ ο Άκπομ έχασε μοναδική ευκαιρία σουτάροντας ελάχιστα άουτ από πάσα του Αουγκούστο.

Στο 67′ οι Γάλλοι σε φάση διαρκείας πλησίασαν στο τρίτο γκολ αλλά ο Παγέτ στην τελική προσπάθεια αστόχησε. Στο μεγαλύτερο μέρος του δευτέρου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ πήρε πρωτοβουλίες, δημιούργησε φάσεις και είχε στην κατοχή του την μπάλα, δημιουργώντας προϋποθέσεις για την ισοφάριση.

Στο 74′ ο Πασχαλάκης με διπλή προσπάθεια εξουδετέρωσε επιθετικές σημαντικές φάσεις των γηπεδούχων Γκεντουζι και Σαλιμπά, αποσοβώντας το τρίτο γκολ και διατηρώντας την εστία του ανέπαφη σε αυτή την περίπτωση.

Ως τη λήξη του παιχνιδιού οι δύο ομάδες προσπάθησαν για ένα επιπλέον γκολ χωρίς να το καταφέρουν, με τον ΠΑΟΚ να ολοκληρώνει την προσπάθειά του με ένα όχι απογοητευτικό αποτέλεσμα, αφού το τελικό 2-1 είναι ανατρέψιμο στον επαναληπτικό που θα γίνει την προσεχή Πέμπτη στο γήπεδο της Τούμπας.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΜΑΡΣΕΪΓ: Μανταντά, Λιρόλα (63′ Ρονζιέρ), Σαλίμπα, Τσαλέτα Τσαρ, Κολάσινατς (63′ Καμαρά), Γκεντουζί, Γκιέγ, Γκέρσον, Μπακαμπού (46′ Ντιάνγκ), Ιντέρ, Παγέτ.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Τσιγγάρας (46′ Ελ Καντουρί), Κούρτιτς, Α. Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ, Άκπομ.

Τα highlights του αγώνα:

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις