Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Μαρσέιγ – Τότεναμ 1-2 και Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1-2 για το Champions League

Μαρσέιγ – Τότεναμ 1-2 και Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Άιντραχτ Φρανκφούρτης 1-2 για το Champions League
Reuters

Δυο “διπλά” που έφεραν πρόκριση στους “16” του Champions League. Η Τότεναμ πέρασε με 2-1 από την έδρα της Μαρσέιγ και πήρε την πρωτιά στον 4ο όμιλο. Το νικητήριο γκολ ήρθε στην τελευταία φάση του ματς και άφησε εκτός Ευρώπης τους “Φωκαείς”! Η Άιντραχτ Φρανκφούρτης πέρασε από την έδρα της Σπόρτινγκ (2-1) και τερμάτισε δεύτερη στο γκρουπ. Το φινάλε του ματς στην Μασσαλία όμως έδωσε ευρωπαϊκό “εισιτήριο” στην ομάδα της Λισαβόνας.

Το απίστευτο “θρίλερ” του 4ου ομίλου του Champions League, στην 6η και τελευταία αγωνιστική, είχε για θριαμβεύτριες την Τότεναμ και την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, οι οποίες νίκησαν με 2-1 τη Μαρσέιγ στο “Velodrome” και με το ίδιο σκορ την Σπόρτινγκ Λισσαβόνας στο “Alvalade”, παίρνοντας στο… φίνις τα δύο “εισιτήρια” για τους “16” της διοργάνωσης.

Την ίδια ώρα τα “λιοντάρια” έμειναν στην 3η θέση (περνώντας στα play off του Europa League) και η Μαρσέιγ δέχθηκε απίστευτη ψυχρολουσία, μένοντας εκτός Ευρώπης, έπειτα από το γκολ του Χόιμπιεργκ στην τελευταία φάση του αγώνα.

Στην πρώτη της συμμετοχή σε όμιλο Champions league, η Άιντραχτ Φρανκφούρτης κατάφερε να προκριθεί στην επόμενη φάση. Στη Λισαβόνα, το γκολ του Αρτούρ Γκόμες προς το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, όχι μόνο έβαλε σε θέση οδηγού την Σπόρτινγκ, αλλά προσωρινά της έδινε και την 1η θέση.

Οι περσινοί νικητές του Europa League ωστόσο, δεν το παράτησαν το ματς και με αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο ημίχρονο έφεραν τα πάνω-κάτω μέσα σε 12 λεπτά χάρις στα γκολ των Καμάντα και Κόλο Μοανί, παίρνοντας εκείνοι το “εισιτήριο” για τους “16” και… αφήνοντας μάλιστα τους Πορτογάλους εκτός Ευρωπης.

Η Σπόρτινγκ, ωστόσο, στάθηκε… τυχερή στο φινάλε με την τροπή που πήρε ο αγώνας στη Μασσαλία. Η Μαρσέιγ έβαλε δύσκολα στην Τότεναμ με το γκολ του Εμπεμπά, ωστόσο, οι “σπερς” -αν και “έχασαν” τον Σον με τραυματισμό στο κεφάλι- βρήκαν τον τρόπο να αποδράσουν με τα γκολ του Λενγκλέ και του Χόιμπιεργκ στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων! Το γκολ του Δανού “έσωσε” την Σπόρτινγκ και της χάρισε τουλάχιστον την 3η θέση, βγάζοντας οριστικά νοκ-άουτ απ’ τα Κύπελλα Ευρώπης τους σοκαρισμένους Μασσαλούς.

Η τελική βαθμολογία στον 4 όμιλο

Τότεναμ 11

Άιντραχτ 10

Σπόρτινγκ 7

Μαρσέιγ 6

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις