Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Μαρτίνς: “Δεν μας αρέσουν οι συνθήκες αλλά θα προσαρμοστούμε!”

Μαρτίνς: “Δεν μας αρέσουν οι συνθήκες αλλά θα προσαρμοστούμε!”
ΦΩΤΟ Intime

Ο Πέδρο Μαρτίνς στάθηκε στο πόσο σημαντική θα είναι η απουσία του κόσμου από το ματς του Ολυμπιακού με τη Γουλβς (12/3) στο “Καραϊσκάκης, για τη φάση των “16” του Europa League, ενώ όσον αφορά τη συνέχεια της σεζόν τόνισε ότι το μόνο μπορεί να γίνει είναι να ακολουθήσουν τις συμβουλές των ειδικών.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Πέδρο Μαρτίνς, μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για την απουσία του κόσμου από το “Γεώργιος Καραϊσκάκης” στην αυριανή (12/3) αναμέτρηση με τη Γουλβς για την φάση των “16” του Europa League, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι οι “ερυθρόλευκοι” είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του αγώνα.

Από εκεί και πέρα ο Πορτογάλος τεχνικός αφού ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στον Βαγγέλη Μαρινάκη και τόνισε ότι όλοι στον Ολυμπιακό είναι απόλυτα υγιείς και θα ακολουθήσουν τις συμβουλές και τις οδηγίες των ειδικών ώστε όλα να συνεχίσουν να είναι καλά.

Οι δηλώσεις του Πέδρο Μαρτίνς στη συνέντευξη Τύπου

“Θέλω να είμαι σαφής για το θέμα αυτό: Πρώτον να ευχηθώ γρήγορη και καλή ανάρρωση στον πρόεδρό μας, να είναι σύντομα κοντά μας γιατί τον χρειαζόμαστε. Από εκεί και πέρα, χθες μετά την προπόνηση, όταν έγινε γνωστό το πρόβλημα υγείας του προέδρου μας, ο σύλλογος ακολούθησε όλα τα πρωτόκολλα υγείας και έγιναν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, όχι μόνο για να προφυλάξουμε τη δική μας υγεία, αλλά και αυτή των συνανθρώπων μας. Τις τελευταίες εβδομάδες δεν υπάρχει ούτε ένα μέλος της ομάδας μας που να έχει έστω και μία ένδειξη πως είναι φορέας του κορονοϊού. Δεδομένων όσων σας είπα, προετοιμάσαμε καλά το παιχνίδι μας, χωρίς πανικό, με τη σοβαρότητα που διακρίνει τον Ολυμπιακό. Αν μας ρωτάτε αν μας αρέσει που ο αγώνας θα γίνει με αυτές τις συνθήκες η απάντησή μου είναι όχι, αλλά θα πρέπει να προσαρμοστούμε στις συνθήκες και να ακολουθήσουμε τις οδηγίες. Πρέπει να σεβαστούμε τις οδηγίες των αρμοδίων, όλων όσων ξέρουν καλύτερα από μας. Το Καραϊσκάκη είναι η δύναμή μας, θα θέλαμε τον κόσμο δίπλα μας, αλλά θα σεβαστούμε την οδηγία και ο αγώνας θα γίνει χωρίς κοινό”.

Για την απουσία του κόσμου από το “Γ. Καραϊσκάκης” είπε: “Έχουμε τη θέληση για τη νίκη, το πάθος και τη συγκέντρωση. Θα παίξουμε με την ψυχή μας. Έχουμε όλα τα όπλα που έχουμε πάντα σαν ομάδα. Φυσικά και δεν μας αρέσει που δεν θα έχουμε κόσμο, έχουμε καταπληκτικούς φιλάθλους και το κλίμα που κάνουν είναι φανταστικό, ειδικά στα ευρωπαϊκά παιχνίδια, αλλά θέλουμε πολύ να κερδίσουμε και θα παίξουμε με πάθος. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για μας, απέναντι σε μια ομάδα που είναι πολύ ποιοτική, οργανωμένη, έχει χαρακτήρα και θα είναι δύσκολος αντίπαλος. Όμως εμείς είμαστε έτοιμοι για αυτό το εμπόδιο, ακόμη και χωρίς τους φιλάθλους μας, που θα μας λείψουν πάντως πολύ”.

Ερωτηθείς αν έχει καταλήξει στην ενδεκάδα και πώς θα βοηθήσει τους παίκτες του να συγκεντρωθούν στο παιχνίδι αφήνοντας εκτός… μυαλού την κατάσταση με τον κορωνοϊό απάντησε: “Δεν πιστεύω πως υπάρχει κάποιος στην ομάδα μας που σκέφτεται τον κορωνοϊό, από τη στιγμή που όλοι μας έχουμε εξεταστεί και είμαστε καλά. Σίγουρα πρέπει να προσέχουμε, να ακολουθούμε τις οδηγίες των αρμοδίων και ο πανικός δεν βοηθά κανέναν. Πρέπει να είμαστε ήρεμοι και συγκεντρωμένοι στις αρμοδιότητές μας. Για την ενδεκάδα… θα τα δείτε αύριο”.

Για το αν θεωρεί την Γουλβς την καλύτερη αγγλική ομάδα που έχει αντιμετωπίσει με τον Ολυμπιακό είπε: “Δεν έχει νόημα να βάλουμε τέτοιες ταμπέλες, ούτε να συγκρίνουμε διαφορετικές ομάδες. Σίγουρα όλες αυτές οι ομάδες είναι πάρα πολύ καλές στις μεταβιβάσεις και στις αντεπιθέσεις. Η Γουλβς ίσως να μην έχει τόσο το στοιχείο της κατοχής μπάλας όπως η Άρσεναλ και η Τότεναμ, το αγγλικό στυλ που έχει η Μπέρνλι, αλλά είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, με πολύ ποιοτικούς παίκτες, που στηρίζεται στην ομαδική δουλειά και είναι πολύ καλά οργανωμένη

Αναφορικά με το αν η απουσία κόσμου δίνει πλεονέκτημα στην Γουλβς είπε: «Το γήπεδό μας είναι μεγάλη δύναμη, ο κόσμος μάς κάνει πολύ πιο δυνατούς, ειδικά στα πρώτα 10-15 λεπτά. Ο κάθε αντίπαλος το νιώθει αυτό, όμως οι πραγματικοί πρωταγωνιστές είναι οι παίκτες”.

Για το αν ο Ολυμπιακός θα ζητήσει να γίνει χωρίς κόσμο η ρεβάνς, μιας και υπάρχουν κρούσματα κορωνοϊού στην Αγγλία, είπε: “Θα σεβαστούμε οτιδήποτε εισηγηθούν οι αγγλικές αρχές. Αν πουν ότι μπορεί να γίνει με ασφάλεια, θα παίξουμε. Αν όχι, θα σεβαστούμε κάθε πιθανή οδηγία”.

Μιλώντας για τον αντίπαλο προπονητή, που είναι επίσης Πορτογάλος, είπε: “Γνωρίζω πολύ καλά τον Νούνο, ήμασταν στην ίδια ομάδα, την Βιτόρια Γκιμαράες. Έχουμε μια πολύ καλή σχέση, αν και δεν επικοινωνούμε τακτικά”.

Όσο για την εξέλιξη του Ποντένσε και αν νιώθει πως είχε συμβολή σε αυτή: “Ο Ντανιέλ έχει κάνει ένα τεράστιο βήμα τα τελευταία δύο χρόνια κι αυτό οφείλεται στον ίδιο. Στη Σπόρτινγκ δεν ήταν καν βασικός, αλλά από όταν ήρθε στον Ολυμπιακό είναι ένας τελείως διαφορετικός παίκτης. Τον γνωρίζουμε πολύ καλά και θα προσπαθήσουμε-αν μας επιτρέπεται η έκφραση-να τον τιμωρήσουμε”, είπε χαριτολογώντας.

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τις τοποθετήσεις από πλευράς Γουλβς πως θα έπρεπε να αναβληθεί ο αγώνας είπε: “Ο καθένας μπορεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση όπως αισθάνεται. Εμείς προτιμούμε να περάσουμε το βάρος της ευθύνης στις αρχές, στους αρμόδιους και τους επιστήμονες. Αν μας πουν να γίνει χωρίς κόσμο ή να αναβληθεί, θα πρέπει να σεβαστούμε τις οδηγίες. Σεβόμαστε τις απόψεις του αντίπαλου προπονητή, αλλά οφείλουμε να ακολουθήσουμε ό,τι μας πουν εκείνοι που γνωρίζουν καλύτερα. Να ξεκαθαρίσουμε ότι τα κρούσματα είναι χιλιάδες σε όλη την Ευρώπη, το πρόβλημα έχει εξαπλωθεί αλλά δεν νομίζουμε να υπάρχει άλλος σύλλογος όπως ο Ολυμπιακός, που εξέτασε όλα τα μέλη της ομάδας. Βρεθήκαμε όλοι υγιείς, διαλύοντας κάθε αμφιβολία. Έχουμε εμπιστοσύνη στις αρχές”.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις