Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Μαρτυρία Έλληνα προπονητή εγκλωβισμένου στο Ισραήλ: “Οι μυστικές υπηρεσίες έχουν δημιουργήσει λογισμικό για τον κορονοϊό!” (video)

Μαρτυρία Έλληνα προπονητή εγκλωβισμένου στο Ισραήλ: “Οι μυστικές υπηρεσίες έχουν δημιουργήσει λογισμικό για τον κορονοϊό!” (video)
ΦΩΤΟ lamianow.gr

Ο Ηλίας Ζουμπουλιάς από τη Λαμία βρίσκεται στο Ισραήλ, όπου και εργάζεται ως προπονητής πόλο και μίλησε για την εμπειρία του στη χώρα με τον κορονοϊό.

Ο ίδιος είναι εγκλωβισμένος εκεί μετά την απαγόρευση πτήσεων, αλλά η κατάσταση φαίνεται να είναι καλύτερη στο Ισραήλ, αφού ελήφθησαν μέτρα από νωρίς για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του ιού, όπως τόνισε ο ίδιος σε συνέντευξή του σε τοπικό σταθμό της γενέτειράς του.

Η μαρτυρία του Έλληνα προπονητή

“Για την ώρα είμαι εγκλωβισμένος στο Ισραήλ. Δεν μπορώ να ταξιδέψω μετά τις απαγορεύσεις που υπάρχουν οπότε παραμένουμε σε καραντίνα μέχρι να τελειώσει όλο αυτά. Έχουν σταματήσει οι απευθείας πτήσεις προς Ελλάδα, μπορώ να ταξιδέψω μέσω άλλων χωρών αλλά δεν θα το διακινδυνεύσω. Θα μείνω εδώ μέχρι να περάσει όλη αυτή η καταιγίδα.

Εδώ δεν έχουμε πολλούς θανάτους, 2 νομίζω έχει, τα κρούσματα είναι γύρω στα 500 αλλά είχαν καταλάβει τι επρόκειτο να συμβεί και από τον Φλεβάρη κιόλας υπήρχε ενημέρωση με sms προς τους πολίτες από το Υπουργείο Υγείας μέσω κινητών όπως για παράδειγμα αυτοί που έρχονται από το εξωτερικό να μείνουν σπίτι τους για 14 μέρες και αυτό που έχουν κάνει τώρα εδώ και σε συνεργασία με τις μυστικές τους υπηρεσίες έχουν βγάλει ένα λογισμικό το οποίο έχει συνδεθεί με τα smartphone είτε τα απλά κινητά των ανθρώπων που νοσούν ή είναι φορείς του κορονοϊου και μπορείς να μπεις σε μια εφαρμογή του Υπουργείου Υγείας, να βάλεις τα στοιχεία σου και από εκεί να δεις αν είσαι σε επαφή σε ακτίνα 6χλμ με τον άνθρωπο που είναι φορέας ή νοσεί οπότε μπορείς να πας να ελεγχθείς ή να μείνεις σε καραντίνα…

Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει όσον αφορά τα επαγγελματικά μας. Άλλοι απολύθηκαν, άλλοι διατηρήθηκαν και άλλοι είμαστε σε άδεια άνευ αποδοχών όπως και εγώ αυτή την στιγμή. Ήμασταν σε μια περίοδο που προετοιμάζαμε την εθνική ομάδα για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και σταματήσαν όλα ξαφνικά, αλλά προέχει η υγεία”.

Πηγή: lamianow.gr

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις