Τετάρτη, 21 Φεβ.
10oC Αθήνα

Ματίας Λεσόρ: «Είμαι ευλογημένος που έχω δουλέψει με τον Ομπράντοβιτς και τον Αταμάν»

Ματίας Λεσόρ: «Είμαι ευλογημένος που έχω δουλέψει με τον Ομπράντοβιτς και τον Αταμάν»

Ο Ματίας Λεσόρ παραχώρησε συνέντευξη σε σερβική ιστοσελίδα στο περιθώριο του αγώνα του Παναθηναϊκού με την Παρτιζάν στο Βελιγράδι για την Euroleague.

Ο Ματίας Λεσόρ αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στην Παρτιζάν, ενώ από το καλοκαίρι φοράει τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η βραδιά στο Βελιγράδι θα είναι ιδιαίτερη για τον Γάλλο σέντερ του τριφυλλιού.

Ο Ματίας Λεσόρ, σε συνέντευξή του σε σέρβικη ιστοσελίδα, μίλησε για την σχέση που έχει με την σέρβικη ομάδα, την μεταγραφή του στο τριφύλλι και τη συνεργασία του με τον Ομπράντοβιτς και τον Αταμάν.

Αναλυτικά η συνέντευξή του «Μeridian Sport»:

Για την σχέση του με την Παρτίζαν και την επιστροφή του στο Βελιγράδι: «Το πρώτο πράγμα που κοίταξα στο ημερολόγιο ήταν πότε θα παίξουμε με την Παρτίζαν. Είμαι χαρούμενος που επιστρέφω εκεί, για να δω τους ανθρώπους που αγαπώ. Θα είναι ξεχωριστό. Δεν ξέρω τι ακριβώς να περιμένω, αλλά θα είναι ενδιαφέρον. Όλοι όσοι ήρθαν να με επισκεφτούν όταν ζούσα στο Βελιγράδι έμειναν έκπληκτοι με το τι είδους πόλη είναι, πόσο ζεστοί είναι οι άνθρωποι. Όταν δεν γνωρίζεις το Βελιγράδι, μπορεί να σου φαίνεται ότι είναι μια κρύα πόλη. Όλα όμως είναι τελείως διαφορετικά. Όλοι όσοι ήρθαν αγάπησαν το μέρος».

Για το αν έχει επαφή με τους πρώην συμπαίκτες του: «Είμαι σε επαφή με όλους. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου είναι μαζί μου στον Παναθηναϊκό, όμως έχω κρατήσει επαφή με τον Έξουμ, τον Μάνταρ, τον Άντζουζιτς, τον Πάντερ, τον ΛεΝτέι, όλους. Είχαμε μια σχέση που ήταν και παραμένει μεγαλύτερη από το μπάσκετ. Θέλω να κρατήσει».

Για την μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό: «Όταν έμαθα ότι δεν έμενα στην Παρτιζάν, ενώ ο στόχος μου ήταν να μείνω, προσπαθήσαμε να βρούμε μια λύση με τον σύλλογο, μιλήσαμε πολλές φορές. Αλλά όταν έγινε σαφές σε μένα ότι δεν θα έμενα είπα στον ατζέντη να στραφεί σε άλλους συλλόγους. Περίμενα μέχρι το τέλος της σεζόν για να καθίσω με τις ομάδες και να μιλήσω. Όταν τελείωσαν όλα, κοιτάξαμε τις προσφορές και ο Παναθηναϊκός ήταν αυτό που μας άρεσε».

Για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και τον Εργκίν Αταμάν: «Έχουν άλλη μπασκετική φιλοσοφία, άλλη οπτική, οι ομάδες τους παίζουν διαφορετικά. Ο Αταμάν είναι ο τύπος του προπονητή που εμπιστεύεται τους παίκτες με την έννοια ότι τους αφήνει να δημιουργήσουν, έχουν περισσότερη ελευθερία, ενώ ο Ζέλικο είναι περισσότερο του συστήματος και τα αποτελέσματα προέρχονται μέσα από αυτό. Δύο διαφορετικοί αλλά σπουδαίοι προπονητές. Είναι ευλογία να έχω δουλέψει και με τους δύο».

Για τους φίλους του Παναθηναϊκού: «Ο Παναθηναϊκός έχει πολλούς οπαδούς και ξέρουν μπάσκετ. Η προσωπικότητά μου είναι τέτοια, που θέλω να παλεύω για αυτούς και θέλω να τους κάνω χαρούμενους».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις