Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Ματιέ Βαλμπουενά: «Δικαιώθηκα στην υπόθεση Μπενζεμά, δεν είχα στήριξη από την ομοσπονδία»

Ματιέ Βαλμπουενά: «Δικαιώθηκα στην υπόθεση Μπενζεμά, δεν είχα στήριξη από την ομοσπονδία»
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Ματιέ Βαλμπουενά σχολίασε την καταδίκη του Καρίμ Μπενζεμά για το περίφημο «sex tape» λέγοντας πως νιώθει δικαιωμένος και εξαπολύοντας επίθεση στην γαλλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου.

Ένοχος κρίθηκε ο Καρίμ Μπενζεμά από το Δικαστήριο των Βερσαλλιών για την υπόθεση του εκβιασμού του Ματιέ Βαλμπουενά με βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου.

Το δικαστήριο εξέδωσε την απόφασή του για πέντε άνδρες συνολικά, συμπεριλαμβανομένου του Γάλλου επιθετικού της Ρεάλ Μαδρίτης, που κατηγορήθηκαν ότι προσπάθησαν να λάβουν χρήματα από τον Mατιέ Βαλμπουενά, μετά την ανακάλυψη του περιβόητου sex tape. Ο Καρίμ Μπενζεμά κρίθηκε ένοχος για συνέργεια στην απόπειρα εκβιασμού και καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους με αναστολή και πρόστιμο 75.000 ευρώ από το Κακουργιοδικείο των Βερσαλλιών.

«Είμαι ικανοποιημένος που αναγνωρίστηκε από τη γαλλική δικαιοσύνη πως ήμουν το θύμα σε αυτή την υπόθεση. Αυτό που έκανα ήταν το καθήκον μου ως πολίτης, προσφεύγοντας στη δικαιοσύνη για να μην επιτρέψω να με εκβιάζουν», τόνισε στο Radio Monte Carlo o Ματιέ Βαλμπουενά λίγο αργότερα.

Ο άσος του Ολυμπιακού καταφέρθηκε ακόμα εναντίον της γαλλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου και συγκεκριμένα του προέδρου, Νοέλ Λε Γκρετ για τη στάση που κράτησε.

«Εξεπλάγην, αν και τίποτα δεν με εκπλήσσει σε αυτό το χώρο. Είχα ελάχιστη συμπαράσταση από την εθνική ομάδα, παρότι επρόκειτο για μια υπόθεση του ποινικού δικαίου και δεν είχε σχέση με τον αθλητισμό. Ο κύριος Λε Γκρετ, όταν ήμουν στα πάνω μου με την εθνική ομάδα, έτρεχε και μου έγλυφε τα παπούτσια. Όταν εξαφανίζεσαι από το ραντάρ, γίνεται ο κύριος φάντασμα. Ίσως να έχασε τον αριθμό μου». 

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα, ο Λε Γκρετ σχολιάζοντας την καταδικαστική απόφαση για τον Μπενζεμά, είπε: «Τον στηρίζω. Δεν αξίζει αυτή την τιμωρία. Η υπόθεση έπρεπε να είχε εκδικαστεί πολύ νωρίτερα. Εδώ άλλες πιο μεγάλες υποθέσεις κλείνουν σε έξι μήνες. Ο Καρίμ έχει δείξει ότι το έχει ξεπεράσει, όχι μόνο αθλητικά αλλά και σε ανθρώπινο επίπεδο. Η ομοσπονδία δεν θα τον τιμωρήσει. Σήμερα είναι ένας άνθρωπος που όλοι εκτιμούν», ενώ λίγους μήνες νωρίτερα οι δικηγόροι του επιθετικού της Ρεάλ χαρακτήριζαν τον Βαλμπουενά «θύμα των πράξεών του».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις