Παρασκευή, 14 Ιουν.
37oC Αθήνα

Μεντιλίμπαρ για το Ολυμπιακός – Φιορεντίνα: «Γυρίσαμε όλη την Ευρώπη και βρισκόμαστε στο τέλος του Μαραθώνιου»

Μεντιλίμπαρ για το Ολυμπιακός – Φιορεντίνα: «Γυρίσαμε όλη την Ευρώπη και βρισκόμαστε στο τέλος του Μαραθώνιου»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ εμφανίστηκε μετρημένος αλλά και αισιόδοξος στη συνέντευξη Τύπου για τον τελικό του Conference League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Φιορεντίνα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

«Έχει ομοιότητες πως φτάσαμε πως εδώ. Είναι διαφορετικές οι ομάδες και η κατάσταση αλλά έχει ομοιότητα στο πως φτάσαμε μέχρι εδώ», ήταν το αρχικό σχόλιο του Βάσκου τεχνικού συγκρίνοντας Σεβίλλη και Ολυμπιακό, ο οποίος παρομοίωσε την πορεία της ομάδας του με Μαραθώνιο, ενώ στη συνέχεια ρωτήθηκε και απάντησε για:

Τη σύμπτωση με τους δύο Μαροκινούς που είχε πέρυσι στην Σεβίλλη και τους δύο φέτος στον Ολυμπιακό: «Ναι και μάλιστα στις ίδιες θέσεις. Στην επίθεση. Μας έχουν βοηθήσει πολύ μέχρι την πορεία εδώ. Ο Ελ Κααμπί είναι ο μεγαλύτερος σκόρερ μέχρι αυτή τη στιγμή, στον ημιτελικό έβαλε πέντε γκολ και του χρωστάμε πάρα πολλά για να βρεθούμε μέχρι εδώ».

Το σχόλιο του Ιταλιάνο για τον Ελ Κααμπί και αν θα κάνει το ίδιο για κάποιον παίκτη της Φιορεντίνα: «Έχουμε άλλους δέκα πέρα από τον Ελ Κααμπί που προσέχει ο αντίπαλος. Είναι ένας πολύτιμος παίκτης αλλά υπάρχουν άλλοι δέκα και η Φιορεντίνα, όπως και εμείς, θα προσέξει και τους 11. Σεβόμαστε τον Ελ Καμπί για όσα έχει κάνει».

Το τι άλλο θα μπορούσε να πει στους παίκτες του, πέρα από το προφανές κίνητρο του αγώνα: «Θα πρέπει να είμαστε ήρεμοι και να κάνουμε αυτό που κάναμε και φτάσαμε μέχρι εδώ. Θα ήταν λάθος να αλλάξουμε κάτι. Αυτή είναι η διαφορά, ότι είναι το τελευταίο παιχνίδι αλλά θα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε όπως και τα άλλα παιχνίδια».

Το αν βλέπει «φλόγα» στους παίκτες του: «Δεν είμαι τόσο παρατηρητικός αλλά είδα τη χθεσινή προπόνηση που ήταν πολύ καλή. Πρέπει να πιστεύουν ότι είναι καλό όσα έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Αν έως τώρα δεν έχουν δώσει τα πάντα στην προπόνηση, θα πρέπει να δώσουν τα πάντα αύριο. Φυσικά και υπάρχει κίνητρο, δίψα και το πάθος. Θα ήταν ανόητος όποιος έφτανε μέχρι εδώ και δεν είχε όρεξη. Το είδαμε χθες στην προπόνηση, μένει μία προπόνηση, περιμένουμε να δούμε το ίδιο, οι παίκτες είναι γεμάτοι ενθουσιασμό για να γίνει το αυριανό παιχνίδι».

Το παιχνίδι με την Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Εκείνο το παιχνίδι απέδειξε σε όλους αλλά και σε εμάς για το τι είμαστε ικανοί να κάνουμε. Πήγαμε εκεί για να γυρίσουμε από το βαρύ σκορ. Στο ημίχρονο είχαμε ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα και πιστέψαμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Υπάρχει το πριν από εκείνο το παιχνίδι και το μετά».

Τα συναισθήματά του: «Είμαι πολύ ήρεμος. Περιμένω την τελευταία προπόνηση, είναι πλήρης η ομάδα κι ελπίζω να μην γίνει κάτι πριν το ματς. Αύριο θα νιώσω μία παραπάνω ανησυχία αλλά μέχρι στιγμής είμαι ήρεμος»

Τον τίτλο που θα έβαζε στην πορεία του Ολυμπιακού και το αν έχει καταλήξει στον οριστικό σχεδιασμό του για τον τελικό: «Ναι, έχω αποφασίσει για το αυριανό πλάνο εφόσον δεν μεσολαβήσει κάτι στην προπόνηση. Η σεζόν ήταν Μαραθώνιος. Έχουμε περάσει από πολλές στιγμές, είχαμε μόνο ένα κακό παιχνίδι. Γυρίσαμε όλη την Ευρώπη, παίξαμε δύο αντιπάλους που δεν ήμασταν το φαβορί, μπορούμε να το περιγράψουμε ως έναν μαραθώνιο και τώρα βρισκόμαστε εδώ, στο τέλος».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις