Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Μια ΑΕΚ γεμάτη… υποσχέσεις! Έμεινε στο 1-1 με την Καρπάτι

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Η ΑΕΚ ήρθε ισόπαλη με την πιο… έτοιμη Καρπάτι (1-1) στο πρώτο της φιλικό στην Πολωνία, δείχνοντας θετικά στοιχεία. Πολύ καλή εικόνα από τα νέα της μετεγγραφικά αποκτήματα – Ο Γιακουμάκης πέτυχε το πρώτο του -ανεπίσημο- γκολ με τους “κιτρινόμαυρους”, οι οποίοι έχασαν σωρεία ευκαιριών.

Στο πρώτο της φιλικό επί πολωνικού εδάφους, η ΑΕΚ προσπάθησε -και κατάφερε σε μεγάλο ποσοστό- να έχει στην κατοχή της την μπάλα, ενώ ήταν πολύ κινητική στην επιθετική της γραμμή, με τους Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλο, Κλωναρίδη, Αντωνίου (ποδοσφαιριστής της ομάδας Νέων) και Γιακουμάκη να είναι κινητικότατοι και να φτιάχνουν πολλές ευκαιρίες. Παράλληλα, εμφανίστηκε πολύ καλή στις “στημένες” φάσεις.

Αμυντικά, οι “κιτρινόμαυροι” έδειξαν μια αναμενόμενη αστάθεια, κόντρα στην Καρπάτι, η οποία έχει σύντομα επισημες αγωνιστικές υποχρεώσεις. Κάποια λάθη στον μεσοαμυντικό χώρο έφεραν και το 0-1 των Ουκρανών στο 10′. Από λάθος του Λόπες, η μπάλα βγήκε κάθετα στον Τσατσούα που με ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ. Αυτή ήταν και η μοναδική στιγμή που ο Μπάρκας νικήθηκε, αφού είχε άλλες δυο καλές επεμβάσεις στο ημίχρονο.

 Η ΑΕΚ ανέβασε στροφές στη συνέχεια και με καλή κυκλοφορία της μπάλας είδε τον Κλωναρίδη να χάνει σημαντικές ευκαιρίες. Τελικά, στο 18′ ήρθε το 1-1 για την ομάδα του Χιμένεθ. Ο Γκάλο έβγαλε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και ο Γιακουμάκης πέτυχε με “ζυγισμένη” κεφαλιά το πρώτο του -ανεπίσημο- γκολ για την Ένωση. Άξιο αναφοράς, πως στο 27′ ακυρώθηκε γκολ του Τσιγκρίνσκι -με προβολή- μετά από μπαλιά του Χριστοδουλόπουλου.

Ο βαρύς αγωνιστικός χώρος στο γήπεδο του Κίελτσε (έπεσε δυνατή βροχή στο πρώτο ημίχρονο, ανάγκασε τον Χιμένεθ να αλλάξει τους 10 παίκτες του στην επανάληψη. Η ένωση συνέχισε το… χορό των χαμένων ευκαιριών, έχοντας μάλιστα κει δοκάρι σε κεφαλιά του Μάνταλου (54′). Γενικά, οι “κιτρινόμαυροι” συνέχισαν να ελέγχουν το ματς, πιέζοντας ψηλά με τους Λιβάγια και Τρίστασον (ο πρώτος έχασε και δυο μεγάλες ευκαιρίες).

 

Οι αλλαγές συνεχίστηκαν και από τις δυο μεριές (μάλιστα, βγήκε και ο Βράνιες μετά από χτύπημα), η ΑΕΚ συνέχισε να δείχνει.. ορεξάτη, δεν απειλήθηκε καθόλου, αλλά τελικά το νικητήριο γκολ δεν ήρθε, με το ματς να μένει στο 1-1. 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε