Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Μία κίνηση που αυξάνει της ελπίδες της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μία κίνηση που αυξάνει της ελπίδες της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Οι ελπίδες της Ελλάδας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο αυξάνονται, καθώς πέντε νέα μέλη εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Στηρίζουμε τη Νέα Γενιά Ολυμπιονικών» της bwin.

Είναι γνωστό στους περισσότερους πως στην Ελλάδα το ταλέντο και η προσήλωση πολλές φορές δεν είναι αρκετά. Οι αθλητές ατομικών αγωνισμάτων βλέπουν συχνά τους ανταγωνιστές τους στο εξωτερικό να προετοιμάζονται με εντελώς διαφορετικές συνθήκες, να λαμβάνουν μέρος σε περισσότερες διοργανώσεις, να έχουν μεγαλύτερη υποστήριξη και στην ουσία, να εκκινούν από διαφορετική αφετηρία όταν έρχεται η ώρα της διεκδίκησης της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και στην ίδια τη διοργάνωση. Η bwin, με το χορηγικό πρόγραμμα «Στηρίζουμε τη Νέα Γενιά Ολυμπιονικών», ήρθε για να καλύψει το κενό και να προσφέρει σε μια ομάδα ταλαντούχων αθλητών τη στήριξη που χρειάζονται για να φτάσουν ψηλά.

Την περίοδο που η προετοιμασία για τους Αγώνες του Τόκιο έφτανε στην τελική της ευθεία, ο κορωνοϊός ήρθε για να αλλάξει τα πάντα. Σαν να μην ήταν αρκετά τα όσα εμπόδια υπήρχαν, οι αθλητές που πάλευαν για την πρόκριση κι αυτοί που την είχαν εξασφαλίσει, βρέθηκαν ξαφνικά μετέωροι. Έπρεπε να αλλάξουν προγραμματισμό, να βρουν υποστήριξη για έναν ακόμα χρόνο.

Η bwin, πιστή στη φιλοσοφία της, όχι απλά συνέχισε να βρίσκεται στο πλευρό τους, αλλά αποφάσισε να ανοίξει την αγκαλιά της και να εντάξει στη «Νέα Γενιά Ολυμπιονικών» πέντε νέα μέλη, δείχνοντας στην πράξη πως μοναδικό της μέλημα είναι η υποστήριξη στον ελληνικό αθλητισμό.

Στο χορηγικό πρόγραμμα που ήδη βρίσκονταν ο Βύρων Κοκκαλάνης (ιστιοπλοΐα), η Δώρα Γκουντούρα (ξιφασκία), η Κατερίνα Δαλάκα (στίβος), η Ελένη Κελαϊδίτη (ρυθμική), ο Δημήτρης Παπαδημητρίου (ιστιοπλοΐα), ο Κωνσταντίνος Μαστρογιάννης (καράτε), ο Κωνσταντίνος Ζήκος (στίβος), ο Οδυσσέας Μουζενίδης (σφαιροβολία) και ο Αλέξανδρος Καλπογιαννάκης, προστέθηκαν πέντε ακόμα μέλη.

Πρόκειται για τον Στέφανο Δημητριάδη, 12 φορές πρωταθλητή Ελλάδας και κάτοχο του Πανελληνίου ρεκόρ στα 200 μέτρα πεταλούδα, την Άννα Ντουντουνάκη, η οποία διαπρέπει εντός και εκτός πισίνας, το «χρυσό» δίδυμο της συγχρονισμένης κολύμβησης, Ευαγγελία Πλατανιώτη και Εβελίνα Παπάζογλου, καθώς και για τον πρωταθλητή κόσμου στα 400μ. μικτής ατομικής, Απόστολο Παπαστάμο. Η παρουσία τους αλλάζει ουσιαστικά τη δυναμική της χώρας μας στο υγρό στοιχείο, καθώς, με την στήριξη της bwin, όλοι οι αθλητές θα έχουν την δυνατότητα να ανέβουν επίπεδο στην προπόνηση, να ταξιδέψουν σε περισσότερους αγώνες και τουρνουά και να προετοιμαστούν με τον καλύτερο τρόπο για το όνειρο της ζωής τους. Ξέρουν, ήδη, πως η bwin θα βρίσκεται στο πλευρό τους ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων. Στις επιτυχίες, αλλά και στις δυσκολίες, με μοναδικό στόχο να συμβάλλει έμπρακτα στην ανάπτυξη του ελληνικού αθλητισμού.

Tα πέντε νέα μέλη της «Νέας Γενιάς Ολυμπιονικών», μαζί με την υπόλοιπη ομάδα, συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της ΕΟΕ, Σπύρο Καπράλο, ο οποίος, εμφανώς ικανοποιημένος για το γεγονός ότι βρήκαν έναν χορηγό με πραγματική αγάπη για τον ελληνικό αθλητισμό, τους ευχήθηκε τα καλύτερα για τη συνέχεια της πορείας τους και για τον μεγάλο στόχο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Σπύρος Καπράλος δήλωσε: «Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την bwin, γιατί με τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα “Υιοθετήστε έναν Αθλητή στο Δρόμο για το Τόκιο” βοηθάει σημαντικά ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού αθλητισμού. Aισθανόμαστε μεγάλη ανακούφιση που μία εταιρεία όπως η bwin στέκεται στο πλευρό της Ελληνικής Ολυμπιακής επιτροπής και στο πλευρό των αθλητών που τόσο πολύ το έχουν ανάγκη σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που περνάμε».

Εκ μέρους της bwin, η Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας, Ιωάννα Μπερίου, τόνισε: «Σε μία δύσκολη εποχή, η bwin επιλέγει να είναι δίπλα σε νέα παιδιά που έχουν όνειρα, στόχους και παλεύουν να τους πετύχουν με καθημερινή προσπάθεια και θυσίες».

Η πανδημία επηρέασε όλο το φάσμα του αθλητισμού, οδήγησε στην αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων, όμως για τη bwin ο πήχης δεν χαμηλώνει. Όχι απλά δεν κάνει εκπτώσεις, αλλά προσθέτει νέους αθλητές στην «οικογένειά» της, στηρίζοντάς την προσπάθεια για το όνειρο και μένοντας πιστή στις αρχές που την διέπουν από το ξεκίνημα της πορείας της.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις