Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Μίλαν και Ίντερ αποκτούν νέο γήπεδο, η πρόταση που έχει κατατεθεί

Μίλαν και Ίντερ αποκτούν νέο γήπεδο, η πρόταση που έχει κατατεθεί
Φωτογραφία Αρχείου: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ένα στάδιο για δύο ομάδες, που θα «αλλάζει» χρώμα ανάλογα με την ομάδα που παίζει, προτείνει το αρχιτεκτονικό γραφείο «Stefano Boeri Architetti», ως διάδοχο του ιστορικού “Τζουζέπε Μεάτσα”. To «Stadio Bosco» μάλλον θα είναι το γήπεδο που θα φιλοξενεί τους οπαδούς της Μίλαν και της Ίντερ και θα είναι… πνεύμονας πρασίνου!

Η πρόταση έχει υποβληθεί στο πλαίσιο του διαγωνισμού που ανακοινώθηκε το 2019 και το νέο τοπόσημο στην περιοχή Σαν Σίρο καθιστά τη φύση πρωταγωνιστή της ποδοσφαιρικής εμπειρίας στο συγκεκριμένο στάδιο της Μίλαν και της Ίντερ.

Οι αρχιτέκτονες επιζήτησαν τη δημιουργία «πνεύμονα πράσινου για τη μητρόπολη και ένα μέρος σύνδεσης με το πράσινο μέσα στον αστικό ιστό».

Το «πράσινο» στάδιο 

Ο σχεδιασμός του σταδίου περιλαμβάνει 5.700 τετραγωνικά μέτρα οριζόντιων οροφών με πράσινο, 7.000 τετραγωνικά μέτρα προσόψεων με πράσινο (3.300 δέντρα και 56.300 θάμνοι 70 διαφορετικών ειδών που αναμένεται να απορροφούν ετησίως 162 τόνους διοξειδίου του άνθρακα). Μεγάλες επιφάνειες με φωτοβολταϊκά περιβάλλουν το γήπεδο. Στο υψηλότερο επίπεδο, μια διαδρομή στίβου για τρέξιμο προσφέρει στους χρήστες χώρο για προπόνηση, βάδισμα και δυνατότητα απόλαυσης της θέας.

Ο «Πύργος του Φωτός» θα είναι ένα φωτεινό τοπόσημο για τις δύο ομάδες του Μιλάνου, επιδιώκοντας να ενισχύσει το μοντέλο «Ένα Στάδιο για Δύο». Θα εκπέμπει μάλιστα κόκκινο και μπλε φως – τα χρώματα της Μίλαν και της Ίντερ – και θα αλλάζει ανάλογα με το ποια ομάδα θα βρίσκεται στο γήπεδο.

Η πρόταση περιλαμβάνει γραφεία, ένα ξενοδοχείο, συνεδριακά κέντρα και εμπορικούς χώρους.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Stefano Boeri Architetti (@stefanoboeriarchitetti)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις