Κυριακή, 28 Απρ.
22oC Αθήνα

Μίλαν – Ντόρτμουντ 1-3 και Παρί Σεν Ζερμέν – Νιουκάστλ 1-1 για τον 6ο όμιλο στο Champions League

Μίλαν – Ντόρτμουντ 1-3 και Παρί Σεν Ζερμέν – Νιουκάστλ 1-1 για τον 6ο όμιλο στο Champions League
Reuters

Η Ντόρτμουντ πέρασε με 3-1 από την έδρα της Μίλαν και εξασφάλισε μια θέση στους “16” του Champions League. “Χαμός” για τη δεύτερη θέση στον 6ο όμιλο αλλά και για το “εισιτήριο” για το Europa League, μετά το 1-1 στο Παρί Σεν Ζερμέν – Νιούκαστλ, με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν στο 90+6′ με εκτέλεση πέναλτι του Εμπαπέ.

Η Ντόρτμουντ πέρασε από την έδρα της Μίλαν με 3-1 και έφτασε τους 10 βαθμούς στον 6ο όμιλο του Champions League, εξασφαλίζοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης και αφήνοντας τους Ιταλούς στους 5 βαθμούς και στην τελευταία θέση.

Την ίδια στιγμή, η Νιούκαστλ έφτασε μια ανάσα από τη νίκη στην έδρα της Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά ο Εμπαπέ -με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων- διαμόρφωσε το τελικό 1-1, ανεβάζοντας τους Γάλλους στους 7 βαθμούς και αφήνοντας τους Άγγλους ισόβαθμους με τους “ροσονέρι”.

Την τελευταία αγωνιστική, η αδιάφορη Ντόρτμουντ θα υποδεχθεί την Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ η Νιούκαστλ θα φιλοξενήσει την Μίλαν.

Παρί Σεν Ζερμέν – Νιουκάστλ 1-1

Από τα πρώτα λεπτά του αγώνα, η Παρί Σεν Ζερμέν βρισκόταν σε θέση επίθεσης. Οι Γάλλοι δημιουργούσαν κι έχαναν ευκαιρίες, αλλά η Νιούκαστλ ήταν αυτή που κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Στο 24′ ο Λιβραμέντο έπιασε το σουτ έξω από την περιοχή των Γάλλων, ο Ντοναρούμα έδιωξε ασταθώς, ο Ίσακ πήρε το “ριμπάουντ” κι έκανε το 1-0. Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε έκλεισε τους φιλοξενούμενους στα καρέ τους, αλλά οι Άγγλοι δεν είχαν πρόβλημα, να κρατήσουν την πρωτοπορία τους στο σκορ.

Η Παρί Σεν Ζερμέν έψαξε την ισοφάριση και στην επανάληψη, με τους Εμπαπέ, Κόλο Μουανί και Ντεμπελέ είχαν πρόβλημα με την αντίπαλη άμυνα και τον τερματοφύλακα, Ποπέ. Οι γηπεδούχοι “στρίμωξαν” τους Άγγλους και άρχισαν να ζητάνε και πέναλτι, με τον διαιτητή και το VAR να μη τους δικαιώνει.

Οι Γάλλοι δεν το έβαλα… κάτω και έφτασαν τελικά στην ισοφάριση. Ο διαιτητής είδε ο ίδιος μια αμφισβητούμενη φάση και έδωσε πέναλτι, για χέρι του Λιβραμέντο -με την μπάλα να έχει βρει πρώτο στο στήθος του- και τον Κιλιάν Εμπαπέ να στέκεται εύστοχος από τα 11 βήματα για το τελικό 1-1.

Μίλαν – Ντόρτμουντ 1-3

Η Μίλαν κέρδισε πέναλτι στο 5′, αλλά ο Ολιβιέ Ζιρού δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα της Ντόρτμουντ από τα ένδεκα βήματα. Πέντε λεπτά μετά, όμως, οι Γερμανοί κέρδισαν και αυτού πέναλτι και ο Ρόις δεν λάθεψε, κάνοντας το 0-1. 

Η Μίλαν πίεσε για την ισοφάριση και το κατάφερε πριν βγει το πρώτο ημίχρονο. Στο 37′ ο Σάμουελ Τσουκουέζε έκανε υπέροχη ατομική προσπάθεια, μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και με ωραίο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Οι “ροσονέρι” μπήκαν με… φόρα στην επανάληψη, πιέζοντας για το γκολ, αλλά η Ντόρτμουντ ήταν αυτή που έφτασε στο 1-2, με τον Μπιόν-Γκίτενς να σκοράρει στο 59′. Έχοντας πλέον πάρει τα.. πάνω τους, οι Γερμανοί έπαιξαν με ψυχραιμία και έφτασαν στο 3-1 με τον Αντεγιέμι.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις