Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Μονακό – Μάντσεστερ Σίτι: Ο Ζαρντίμ στους “8” του Champions League

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Την πέταξε εκτός συνέχειας! Η Μάντσεστερ Σίτι “εμφανίστηκε” μόνο στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης στο “Λουί Ντε”. Η Μονακό του Λεονάρντο Ζαρντίμ ήταν υπέροχη, έδειξε χαρακτήρα όταν οι παίκτες του Γκουαρντιόλα μείωσαν σε 2-1 και πήρε την πρόκριση στους “8” του Champions League επικρατώντας 3-1 ( είχε ηττηθεί 5-3 μέσα στην Αγγλία).

Μοναδική ομάδα από την αγγλία στους “8” η Λέστερ! Η Μονακό έδειξε τα… δόντια της από το πρώτο ματς εκεί όπου ηττήθηκε με 3-5 στο “Ετιχαντ” από τη Μάντσεστερ Σίτι. Ωστόσο, στη σημερινή ρεβάνς των “16” του Champions League στο “Λουί Ντε” η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ νίκησε με 3-1 του «πολίτες» και πήρε μεγαλειώδη πρόκριση στους προημιτελικούς της διοργάνωσης για δεύτερη φορά την τελευταία τριετία.

Το ξεκίνημα των Γάλλων ήταν εξαιρετικό. Οι παίκτες του Λεονάρντο Ζαρντίμ πίεσαν, έχασαν ανεπανάληπτο τετ-α-τετ στο 7′ με τον Εμπαπέ, αλλά ένα λεπτό αργότερα ο ίδιος παίκτης άνοιξε το σκορ. Ο Μπερνάρντο Σίλβα έκανε το γύρισμα από τα όρια της μικρής περιοχής και ο Εμπαπέ -που καλυπτόταν από την άμυνα της Σίτι- με προβολή έκανε το 1-0.

Οι Μονεγάσκοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και πίεσαν -με πολύ καλή ανάπτυξη- για δεύτερο γκολ, έστω κι αν δεν είχαν στη σύνθεση τους τον Φαλκάο. Οι παίκτες της Σίτι όχι μόνο δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν κάποια φάση, αλλά δέχθηκαν και το 2-0 στο 29′, σκορ που έδινε την πρόκριση στους Μονεγάσκος. Ο Λεμάρ έδωσε στον Μεντί, αυτός έκανε το στην καρδιά της άμυνας και ο Φαμπίνιο με άψογο πλασέ νίκησε τον Καμπαγέρο και πέτυχε το 100ο γκολ της Μονακό στο Champions League.

Ο Αγκουέρο συνέχισε και στο δεύτερο μέρος να είναι η μοναδική απειλή για την άμυνα της Μονακό. Η διαφορά ήταν πως -πλέον- και οι υπόλοιποι παίκτες της Σίτι έδειξαν να έχουν… αφυπνιστεί και με σωστή κυκλοφορία της μπάλας πλησίασαν τα αντίπαλα καρέ. Ντε Μπρούιν και Σίλβα και Σανέ ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοση τους, οι ευκαιρίες χάθηκαν η μια μετά την άλλη και στο 65′ ο Αγκουέρο δεν μπόρεσε να νικήσει σε τετ-α-τετ τον Σούμπασιτς.

Η… ψυχολογία ήταν πλέον με το μέρος της ομάδας του Γκουαρντιόλα και το γκολ ήταν θέμα χρόνου για να μπει. Στο 71′ ο Στέρλινγκ σούταρε, ο Σούμπασιτς απέκρουσε, η άμυνα της Μονακό ολιγώρησε και ο Σανέ από κοντά μείωσε σε 2-1, σκορ πρόκρισης στους Άγγλους

Η χαρά των “πολιτών” κράτησε πολύ λίγο, αφού το “εισιτήριο” για την επόμενη φάση του Champions League… επέστρεψε στους Μονεγάσκους στο 77′. Ο Λεμάρ εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά, ο Μπακαγιόκο πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 3-1.

Οι Γάλλοι διαχειρίστηκαν πανέξυπνα την πίεση που άσκησε η ομάδα του Μάντσεστερ το 3-1 έμεινε μέχρι τέλους και σε συνδυασμό με την ήττα 5-3 στην Αγγλία πήραν την πρόκριση.

Οι ενδεκάδες:

ΜΟΝΑΚΟ (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Σούμπασιτς, Φαμπίνιο, Τζέμερσον, Μπερνάρντο Σίλβα, Μπακαγιόκο, Ζερμέν (90΄ Ζιράρ), Σιντιμπέ, Μεντί, Ράτζι (70΄ Τουρέ), Λεμάρ, Εμπαμπέ (81΄ Μουτίνιο)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Καμπαγιέρο, Σανιά, Στέρλινγκ, Αγουέρο, Κολάρο, Ντε Μπράιν, Σανέ, Νταβίντ Σίλβα, Κλισί (84΄ Ιχεανάτσο), Στόουνς, Φερναντίνιο

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε