Τρίτη, 7 Μαΐ
18oC Αθήνα

Μουντιάλ 2018, Μαρόκο – Ιράν: “Μίλησε” η θεά τύχη των… Ελλήνων! [vids, pics]

Μουντιάλ 2018, Μαρόκο – Ιράν: “Μίλησε” η θεά τύχη των… Ελλήνων! [vids, pics]
ΦΩΤΟ Reuters

Μαρόκο και Ιράν προσέφεραν περισσότερες δυνατές “μονομαχίες” και… τραυματισμούς, από ό,τι ευκαιρίες για γκολ και καλό ποδόσφαιρο, αλλά ένα απίθανο αυτογκόλ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, χάρισε τη νίκη στην ομάδα των τριών “Ελλήνων”. Βασικοί για τους Ιρανούς οι Μασούντ, Ανσαριφάρντ και Χατζισαφί.

Σε ένα κακό παιχνίδι με πολλές διακοπές, οι εθνικές ομάδες του Μαρόκο και του Ιράν προσέφεραν ελάχιστες καλές φάσεις και γενικά κακό ποδόσφαιρο, όμως ένα τραγικό λάθος του Μπουχαντούζ στις καθυστερήσεις του αγώνα “ξεκόλλησε” το ματς από το 0-0.

Με όλους τους “Έλληνες” στη βασική της ενδεκάδα, η ομάδα της Μέσης Ανατολής αποδείχθηκε τελικά πιο τυχερή, αφού η γκάφα του αφρικανού αμυντικού, της έδωσε μία ανέλπιστη νίκη, η οποία και τη φέρνει στην κορυφή του δευτέρου ομίλου. Ο Μασούντ της ΑΕΚ και οι Χατζισαφί και Ανσαριφάρντ του Ολυμπιακού, ξεκίνησαν βασικοί στον αγώνα και είχαν θετική εμφάνιση, με τον πρώτο να είναι και ο αρχηγός της ομάδας του Κάρλος Κεϊρόζ, αλλά να αποχωρεί ως αλλαγή στο 68ο λεπτό του ματς.

Το παιχνίδι

Το Μαρόκο μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και “πίεσε” το Ιράν, ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ. Στο 19ο λεπτό του αγώνα, θα μπορούσε μάλιστα να ανοίξει το σκορ, όταν μετά από τραγικό λάθος στην άμυνα, η μπάλα έφθασε στον Μπενατιά, ο οποίος σούταρε ευθύβολα για να αποκρούσει δύσκολα με τα πόδια ο τερματοφύλακας των Ιρανών.

Μετά το πρώτο 20λεπτο, το Ιράν κατάφερε όμως να ισορροπίσει το ματς και με όλους τους “Έλληνες” στη βασική του ενδεκάδα, άρχισε να γίνεται και πιο απειλητικό. Θα μπορούσε μάλιστα να πάρει εκείνο το προβάδισμα στο σκορ, λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, όμως ο Ελ Κατζουί νίκησε σε τετ α τετ τον Αζμούν.

Ο καλός ρυθμός του πρώτου ημιχρόνου, δεν συνεχίστηκε και στο δεύτερο μέρος, αφού και οι δύο ομάδες φάνηκε να προσέχουν περισσότερο τα “νώτα” τους, με τις αψιμαχίες (και από τον Μασούντ της ΑΕΚ) και τα σκληρά μαρκαρίσματα να υπερτερούν σε αριθμό των καλών επιθέσων και από τις δύο πλευρές.

https://twitter.com/LigRadyo/status/1007662229012008960

https://twitter.com/PasionSports25/status/1007661666421571585

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι και το τέλος του 90λέπτου, η μοναδική αξιοσημείτη φάση του παιχνιδιού, ήταν ένα ωραίο σουτ του Ζιγές για το Μαρόκο, το οποίο και απέκρουσε σε κόρνερ ο Μπεϊρανβάντ.

https://twitter.com/AhoraTabasco/status/1007667294460370944

Το ματς οδηγούνταν δίκαια προς το 0-0, όμως ο Μπουχαντούζ είχε διαφορετική άποψη. Σε μία κακή εκτίμηση εκτέλεσης φάουλ από τα αριστερά, έπιασε μία… εκπληκτική κεφαλιά, αλλά σε λάθος εστία, για να κάνει το 0-1.

https://twitter.com/areadeport1350/status/1007671036656091137

Το αυτογκόλ του Μαροκινού, χάρισε μια ανέλπιστη νίκη στο Ιράν, δημιουργώντας τραγικές εικόνες στη δική του ομάδα, με τον ίδιο και τους συμπαίκτες του να βρίσκονται σε σοκ, μετά το σφύριγμα της λήξης.

Οι συνθέσεις στο Μαρόκο – Ιράν

Μαρόκο (Ερβέ Ρενάρ): Ελ Κατζούι, Ασράφ Χακίμι, Μπενάτια, Σάις, Ζίγιεκ, Ελ Αχμαντί, Μπελχαντά, Μπουσουφά, Ν. Αμραμπάτ (76′ Σ. Αμραμπάτ), Χαρίτ (82′ Ντα Κόστα), Ελ Κααμπί (77′ Μπουχαντούζ)
Ιράν (Κάρλος Κεϊρόζ): Μπεϊρανβάντ, Χατζισαφί, Τσέσμι, Πουραλιγκαντζί, Ρεζαεγιάν, Μασούντ (67′ Ταρέμι), Εμπραχίμι (79′ Μονταζερί), Αμίρι, Ανσαριφάρντ, Αλιρεζά (84′ Γκόντος), Αζμούν

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις