Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Μουντιάλ 2018: Στους “16” με ιστορικό γκολ από Εμπαπέ η Γαλλία! Αποκλείστηκε το Περού [vid]

Μουντιάλ 2018: Στους “16” με ιστορικό γκολ από Εμπαπέ η Γαλλία! Αποκλείστηκε το Περού [vid]
ΦΩΤΟ Reuters

Την πρόκριση της στους “16” του Μουντιάλ 2018 πανηγύρισε η Γαλλία. Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ επικράτησε του Περού με 1-0, για τη δεύτερη αγωνιστική του τρίτου ομίλου, και “σφράγισε” και μαθηματικά το εισιτήριο για τη νοκ άουτ φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας.

Η Γαλλία έγινε η τρίτη ομάδα, μετά τη Ρωσία και την Ουρουγουάη, που σφράγισε και μαθηματικά την πρόκριση της στους “16” του Μουντιάλ 2018. Οι “τρικολόρ” διπλασίασαν τις νίκες τους στον τρίτο όμιλο, επικρατώντας του Περού με 1-0, χάρη σε γκολ του Κιλιάν Εμπαπέ.

Το τέρμα του επιθετικού της Παρί ήταν ιστορικό. Ο σταρ των «τρικολόρ» σε ηλικία 19 ετών και 183 ημερών έγινε ο νεαρότερος σκόρερ στα χρονικά των παγκοσμίων κυπέλλων για τους Γάλλους. Το ρεκόρ κατείχε μέχρι σήμερα ο Νταβίντ Τρεζεγκέ, ο οποίος είχε σκοράρει σε ηλικία 20 ετών και 246 ημερών.

Από την πλευρά του, το Περού, το οποίο είχε τον έλεγχο σε μεγάλο μέρος του παιχνιδιού, υπέστη τη δεύτερη σερί ήττα του κι αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Την τελευταία αγωνιστική στον όμιλο θα γίνουν οι αγώνες (26/6) Δανία-Γαλλία στη Μόσχα και Αυστραλία-Περού στο Σότσι. Η Αυστραλία έχει κάποιες ελπίδες πρόκρισης, αρκεί να ηττηθεί η Δανία από τη Γαλλία και η ίδια να νικήσει το -αδιάφορο- Περού.

Ο αγώνας

Το Περού ήθελε πάση θυσία τη νίκη και μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, πιέζοντας ψηλά τους Γάλλους. Ωστόσο οι Περουβιανοί δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν φάσεις για γκολ στα πρώτα λεπτά. Μετά το 15′, η Γαλλία πήρε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα κι άρχισε να επισκέπτεται απειλητικά την αντίπαλη εστία. Η καλύτερη ευκαιρία άνηκε, πάντως, στο Περού, με τον Γιορίς να σταματάει τον Γκερέρο στο 31′.

Η υπεροχή της Γαλλίας απέφερε καρπούς στο 34′. Ο Πογκμπά έκλεψε την μπάλα και πάσαρε κάθετα στον Ζιρού. Εκείνος έκανε το σουτ, η μπάλα κόντρα σε αμυντικό του Περού, με τον Εμπαπέ να ακολουθεί τη φάση και να σκοράρει σε κενή εστία.

Το γκολ του Εμπαπέ

Στο δεύτερο μέρος, η Γαλλία έδωσε μέτρα στο Περού και περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο. Στο 50′, ο “κεραυνός” του Ακίνο κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Γιορίς, ο οποίος δεν απειλήθηκε ξανά μέχρι το τέλος του αγώνα.

Οι Γάλλοι κράτησαν με άνεση το προβάδισμα κι έφτασαν σε μία επαγγελματική νίκη, η οποία τους χάρισε την πρόκριση στους “16” του Μουντιάλ 2018.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Λορίς, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Ερναντές, Καντέ, Πογκμπά (89′ Ενζονζί), Ματουϊντί, Εμπαπέ (75′ Ντεμπελέ), Γκριεζμάν (80′ Φεκίρ), Ζιρού.

ΠΕΡΟΥ (Ρικάρντο Γκαρέκα): Γκαγέσε, Αντβίνκουλα, Ράμος, Ροντρίγκες (46′ Σανταμαρία), Τράουκο, Ακίνο, Γιοτούν (46′ Φαρφάν), Καρίγιο, Κουέβα (82′ Ρουιντίας), Φλόρες, Γκερέρο.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις