Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Μουντιάλ 2018: “Ζωντανή” η Κολομβία! Βαριά ήττα κι αποκλεισμός για Πολωνία [vids]

Μουντιάλ 2018: “Ζωντανή” η Κολομβία! Βαριά ήττα κι αποκλεισμός για Πολωνία [vids]
ΦΩΤΟ Reuters

Στο παιχνίδι της πρόκρισης στους “16” παρέμεινε η Κολομβία. Η ομάδα του Πέκερμαν επικράτησε της Πολωνίας με 3-0, για τη δεύτερη αγωνιστική του όγδοου ομίλου του Μουντιάλ 2018, και πήρε τους πρώτους βαθμούς της στη διοργάνωση. Αποκλείστηκαν οι Πολωνοί, οι οποίοι γνώρισαν τη δεύτερη ήττα τους.

“Ζωντανή” στη μάχη της πρόκρισης στους “16” του Μουντιάλ 2018 έμεινε η Κολομβία. Η ομάδα του Πέκερμαν πήρε τον “τελικό” με την Πολωνία, επικρατώντας με 3-0, χάρη σε γκολ των Μίνα, Φαλκάο και Κουαδράδο.

Οι Κολομβιανοί έφτασαν τους τρεις βαθμούς στον όγδοο όμιλο του Μουντιάλ 2018 και με νίκη κόντρα ση Σενεγάλη την τελευταία αγωνιστική θα πάρει την πρόκριση για τη νοκ άουτ φάση. Αντίθετα, η δεύτερη ήττα της Πολωνίας σήμανε και τον μαθηματικό αποκλεισμό της από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Η βαθμολογία του όγδοου ομίλου

Ιαπωνία 4

Σενεγάλη 4

Κολομβία 3

Πολωνία 0

Ο αγώνας

Το πρώτο μέρος ήταν πολύ κακό από άποψη θεάματος, με τις δύο ομάδες να είναι αρκετά αγχωμένες, μιας κι όποια έχανε θα επέστρεφε στο σπίτι της. Τόσο η Πολωνία όσο και η Κολομβία αδυνατούσαν να δημιουργήσαν φάσεις για γκολ. Παρότι όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πάνε ισόπαλες στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, ο Μίνα με κεφαλιά στο 40′ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0.

 

Οι Πολωνοί προσπάθησαν να κυνηγήσουν το γκολ της ισοφάρισης κι έχασαν μία πολύ καλή ευκαιρία με τον Λεβαντόφσκι, ο οποίος νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Οσπίνα. Όσο η ώρα περνούσε, η Πολωνία άφηνε χώρους στα μετόπισθεν, με την Κολομβία να εκμεταλλεύεται τα κενά και να πετυχαίνει ακόμα δύο γκολ μέσα σε πέντε λεπτά.

Στο 70΄ ο Κιντέρο βρήκε τον Φαλκάο κι αυτός με εξαιρετικό πλασέ με το εξωτερικό έκανε το 2-0, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ σε τελική φάση Μουντιάλ.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Κουαδράδο εκμεταλλεύτηκε το τεράστιο κενό στην άμυνα της Πολωνίας και με πλασέ πέτυχε το τρίτο γκολ για την ομάδα του, γράφοντας το τελικό 3-0.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Πολωνία (Ναβάλκα): Σέζνι, Πάζνταν (80′ Γκλικ), Μπέντναρεκ, Μπερεζίνσκι (72′ Τεόντορτσικ), Πίστσεκ, Γκοράλσκι, Χριχοβιάκ, Ρίμπους, Ζιελίνσκι, Λεβαντόφσκι, Κοβνάτσκι (57′ Γκροζίντσκι).

Κολομβία (Πέκερμαν): Οσπίνα, Αρίας, Μίνα, Μόχικα, Σάντσες, Μπάριος, Αγκιλάρ (32′ Ουρίμπε), Χάμες, Κουαδράδο, Κιντέρο (73′ Λερμα), Φαλκάο (78′ Μπάκα).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις