Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Μουντιάλ 2022: Αυτοί είναι οι 13 παίκτες του ελληνικού πρωταθλήματος που θα αγωνιστούν στο Κατάρ

Μουντιάλ 2022: Αυτοί είναι οι 13 παίκτες του ελληνικού πρωταθλήματος που θα αγωνιστούν στο Κατάρ

Η Super League 1 θα έχει εκπροσώπηση στο Μουντιάλ 2022, με 13 ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα να βρίσκονται στα γήπεδα του Κατάρ.

Η ομάδα της Super League 1 με τους περισσότερους παίκτες στο Μουντιάλ 2022 είναι η ΑΕΚ. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα θα εκπροσωπηθεί από πέντε ποδοσφαιριστές στα γήπεδα του Κατάρ.

Πρώτος και καλύτερος είναι ο Ντομαγκόι Βίντα. Ο πολύπειρος Κροάτης στόπερ θα αγωνιστεί σε ακόμα ένα Μουντιάλ με την Κροατία και θα προσπαθήσει να επαναλάβει τον άθλο του 2018, όταν και είχε φτάσει με τους Κροάτες μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης.

Στα γήπεδα του Κατάρ θα βρεθεί με το Μεξικό και ο Ορμπελίν Πινέδα. Ο 26χρονος Μεξικανός μέσος της ΑΕΚ θα αγωνιστεί για πρώτη φορά σε Μουντιάλ. Την παρθενική του εμφάνιση σε παγκόσμιο πρωτάθλημα θα κάνει με την Πολωνία και ο Νταμιάν Σιμάνσκι.

Η μουντιαλική πεντάδα της ΑΕΚ συμπληρώνεται με το ιρανικό δίδυμο των Μιλάντ Μοχαμάντι και Εχσάν Χατζισαφί.

Τέσσερις ποδοσφαιριστές ο Ολυμπιακός

Μετά την ΑΕΚ, ακολουθεί ο Ολυμπιακός στη λίστα με τους περισσότερους ποδοσφαιριστές στο Μουντιάλ 2022. Οι ερυθρόλευκοι θα δουν τέσσερις παίκτες στο Κατάρ. Ο λόγος για τους δύο Νοτιοκορεάτες, Ίνμπομ Χουάνγκ και Ουί Τζο Χουάνγκ, τον Σενεγαλέζο αμυντικό Σίσε και τον Καμερουνέζο μέσο Κουντέ.

Αναμφίβολα, ο Ίνμπομ Χουάνγκ, ο οποίος έχει ξεχωρίσει με τις εμφανίσεις του στον Ολυμπιακό, αναμένεται να είναι ο παίκτης που θα κλέψει τις εντυπώσεις με τη Νότια Κορέα στο Μουντιάλ 2022.

Ο ΠΑΟΚ, ο Άρης, ο Ατρόμητος και ο Παναιτωλικός

Οι τέσσερις τελευταίοι παίκτες της Super League 1 που θα αγωνιστούν στο Μουντιάλ 2022 αγωνίζονται σε ΠΑΟΚ, Άρη, Ατρόμητο και Παναιτωλικό.

Ο 26χρονος εξτρέμ του ΠΑΟΚ Αντρίγια Ζίβκοβιτς είναι στην αποστολή της Σερβίας, ενώ ο 32χρονος στόπερ του Άρη Νικολά Ενκουλού βρίσκεται στην αποστολή του Καμερούν.

Επιπρόσθετα, ο 23χρονος δεξιός μπακ του Ατρομήτου, Ουζντί Κεσχρίντα, θα αγωνιστεί με την Τυνησία, ενώ ο 24χρονος κεντρικός αμυντικός του Παναιτωλικού Ντέρεκ Κορνέλιους θα εκπροσωπήσει τον Καναδά.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις