Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Μουντιάλ 2022: Η Δανία αντιδρά στις απαγορεύσεις της FIFA και κάνει σκέψεις αποχώρησης

Μουντιάλ 2022: Η Δανία αντιδρά στις απαγορεύσεις της FIFA και κάνει σκέψεις αποχώρησης
Reuters

Η FIFA επιβάλει στις ομάδες που συμμετέχουν στο Μουντιάλ 2022, να μην φορέσουν τα περιβραχιόνια «One love» κατά των διακρίσεων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και η Δανία κάνει σκέψεις αποχώρησης από την Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Οι παίκτες της Γερμανίας έκλεισαν τα στόματα τους, ως αντίδραση στις… διαταγές της FIFA, σχετικά με τους περιορισμούς – απαγορεύσεις που έχει επιβάλει η Παγκόσμια Ομοσπονδία στις εθνικές ομάδες που αγωνίζονται στα γήπεδα του Κατάρ. Η Δανία όμως δείχνει έτοιμη να αντιδράσει με ακόμα πιο ηχηρό τρόπο.

Με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα, the Athletic, ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Δανίας, Γέσπερ Μόλερ, ανέφερε ότι ήταν ήδη στο μυαλό των υπευθύνων της -και πλέον είναι ακόμη πιο έντονη- η σκέψη να αποχωρήσει από την Παγκόσμια Ομοσπονδία, μία κίνηση την οποία φέρεται να εξετάζουν και άλλες χώρες-μέλη της. Μάλιστα, έκανε λόγο για προσπάθεια… επανάκτησης της εμπιστοσύνης προς την FIFA δείχνοντας έτσι το.. πρόσωπο του Ινφαντίνο.

«Δεν είναι μια απόφαση που έχει ληφθεί, τώρα. Είναι κάτι ξεκάθαρο εδώ και καιρό» ανέφερε για το ενδεχόμενο αποχώρησης και πρόσθεσε: «Το έχουμε σκεφθεί και στο παρελθόν. Πρέπει να αναρωτηθούμε εάν μπορούμε να επανακτήσουμε την εμπιστοσύνη της FIFA. Πρέπει να σκεφτούμε τι έχει συμβεί και στη συνέχεια να δημιουργήσουμε μια τακτικη», ανέφερε.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις