Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Μουντιάλ 2022: Η Γαλλία ζητά επίσημα από τη FIFA να της δώσει την ισοπαλία στο ματς με την Τυνησία

Μουντιάλ 2022: Η Γαλλία ζητά επίσημα από τη FIFA να της δώσει την ισοπαλία στο ματς με την Τυνησία
Reuters

Η Τυνησία πήρε νίκη… χωρίς αντίκρυσμα κόντρα στην Γαλλία (1-0), στην τελευταία αγωνιστική του 4ου ομίλου του Μουντιάλ 2022, με τους “μπλε” να βλέπουν γκολ του Γκριεζμάν να ακυρώνεται από τη χρήση VAR -σε μια σπάνια φάση- στο φινάλε του αγώνα και να διαμαρτύρεται επισήμως στην FIFA.

Στο 90+8 η Γαλλία ισοφάρισε την Τυνησία, με τον διαιτητή, Ματ Κόνγκερ να σφυρίζει στη συνέχεια τη λήξη και το 1-1, ύστερα από την επίτευξη γκολ του Γκριεζμάν. Ο αγώνας για το Μουντιάλ 2022, όμως, δεν τελείωσε τελικά εκεί.

Δευτερόλεπτα μετά, ο διαιτητής ειδοποιήθηκε να δει τη φάση στο VAR. Αφού έκανε on field review, ακύρωσε το τέρμα για οφσάιντ, το 1-1 έγινε… 1-0 για την Τυνησία και το ματς συνεχίστηκε για λίγο μέχρι εν τέλει να λήξει μια και καλή

Μια ημέρα μετά, η γαλλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία κατέθεσε επίσημα αίτημα στη FIFA, ζητώντας να αλλάξει το σκορ της αναμέτρησης με την Τυνησία. Η πλευρά των πρωταθλητών κόσμου, που είχαν ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στους «16», ζητάει να καταχωρηθεί το ματς ως ισόπαλο (1-1).

Το αίτημα τους βασίζεται στο γεγονός ότι η παρέμβαση του VAR έγινε με καθυστέρηση και όχι στο εάν υπήρχε ή όχι οφσάιντ. Σύμφωνα με τους “μπλε”, η ενέργεια αυτή έρχεται σε αντίθεση με το πρωτόκολλο χρήσης του VAR που έχει θεσπίσει η FIFA.

Σημειώνεται ότι, ακόμη και σε περίπτωση που γίνει δεκτό το αίτημα της Γαλλίας, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα στην σειρά κατάταξης του 4ου ομίλου: η Γαλλία είναι έτσι κι αλλιώς πρώτη, με καλύτερη διαφορά τερμάτων από την Αυστραλία που προκρίθηκε ως δεύτερη. Η Τυνησία, παρά τη νίκη της, έμεινε τρίτη και αποκλείστηκε, όπως και η ουραγός Δανία.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις