Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Μουντιάλ 2022: Η Γερμανία έγραψε αρνητική ιστορία – «Είναι ντροπή»

Μουντιάλ 2022: Η Γερμανία έγραψε αρνητική ιστορία – «Είναι ντροπή»

Η Γερμανία απέτυχε παταγωδώς και στο Μουντιάλ 2022, γράφοντας αρνητική ιστορία. Μία από τις μεγαλύτερες δυνάμεις του παγκοσμίου ποδοσφαίρου έμεινε εκτός συνέχειας και πάλι από τη φάση των ομίλων.

Η Γερμανία νίκησε την Κόστα Ρίκα με 4-2, ωστόσο η νίκη της Ιαπωνίας επί της Ισπανίας με 2-1 είχε σαν αποτέλεσμα το σύνολο του Φλικ να τερματίσει τρίτο πίσω από τους Ιάπωνες και τους Ισπανούς και να αποκλειστεί από τους ομίλους του 2022.

Πρόκειται για μία παταγώδη αποτυχία, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία της η Γερμανία μένει εκτός Μουντιάλ από τη φάση των ομίλων σε δύο σερί διοργανώσεις!

Η «μάνσαφτ», η οποία ήταν ένα από τα φαβορί για το τουρνουά, αποκλείστηκε από τη φάση των ομίλων, όπως ακριβώς συνέβη και το 2018 στα γήπεδα της Ρωσίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία συμμετέχει ανελλιπώς από το 1954 και πάντα προκρίνονταν στον επόμενο γύρο. Η πρώτη φορά που δεν συνέβη ήταν το 2018 και η δεύτερη το 2022.

Όπως είναι φυσικό, τα ΜΜΕ της χώρας ασκούν δριμεία κριτική στους παίκτες και στην τεχνική ηγεσία της Γερμανίας, με το μέλλον του Φλικ να είναι εξαιρετικά αβέβαιο.

«Το τέλος ενός μεγάλου ποδοσφαιρικού έθνους. Μετά το Μουντιάλ του 2018 στη Ρωσία πιστεύαμε ότι δεν μπορεί να γίνουν τα πράγματα χειρότερα. Από σήμερα ξέρουμε ότι μπορεί: Γίνεται και χειρότερο. Είναι ντροπή», γράφει σχετικά η «Bild».

Από την πλευρά του το περιοδικό «Spiegel» αναφέρεται στην ιστοσελίδα του στο δεύτερο γκολ της Ιαπωνίας: «Λίγα χιλιοστά, αλλά στην πραγματικότητα χιλιόμετρα μακριά από το να είμαστε στους καλύτερους του κόσμου. Πρέπει να θυμόμαστε ότι ήταν η τυχερή νίκη της Κόστα Ρίκα κόντρα στην Ιαπωνία που έδωσε το δικαίωμα στην Γερμανία να πιστεύει ότι μπορεί να περάσει στους 16 στην τελευταία αγωνιστική.»

«Η επόμενη καταστροφή. Η Γερμανία πέφτει ξανά στην άβυσσο» είναι ο τίτλος στην «Frankfurter Allgemeine Zeitung», ενώ η «Zeit» τονίζει «Ξανά εκτός από την πρώτη φάση», ενώ το «Kicker» κάνει λόγο «για μια από τις μεγαλύτερες ντροπές στην ιστορία του γερμανικού ποδοσφαίρου».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις