Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Μουντιάλ 2022: Η υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας βρέθηκε με περιβραχιόνιο «OneLove» δίπλα στον Ινφαντίνο

Μουντιάλ 2022: Η υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας βρέθηκε με περιβραχιόνιο «OneLove» δίπλα στον Ινφαντίνο
Reuters

Με το… απαγορευμένο -από την FIFA περιβραχιόνιο «OneLove», εμφανίστηκε η υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Νάνσι Φάεσερ δίπλα στον Τζιάνι Ινφαντίνο και παρακολούθησε τον αγώνα των “πάντσερ” κόντρα στην Ιαπωνία.

Το Γερμανία – Ιαπωνία (1-2) είχε αρκετές εξωαγωνιστικές ειδήσεις. Τα “πάντσερ” έκαναν… επίδειξη δύναμης κόντρα στην FIFA και τον Τζιάνι Ινφαντίνο, στηρίζοντας με συγκεκριμένες κινήσεις τη διαφορετικότητα στην κοινωνία. Η εικόνα της υπουργού εξωτερικών της χώρας, Νάνσι Φάεσερ δίπλα στον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, ήταν απο τις πιο τρανταχτές εικόνες.

Έχοντας αρχικά συνομιλία με τον πρόεδρο της γερμανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, η Νάνσι Φάασερ κάθισε δίπλα στον πρόεδρο της FIFA, φορώντας ένα περιβραχιόνιο «OneLove», εκφράζοντας έτσι με τον πιο τρανταχτό τρόπο την αντίθεση της. Θυμίζουμε ότι η Παγκόσμια ομοσπονδία ξεκαθάρισε πριν από την έναρξη του Μουντιάλ 2022 πως θα υπάρξει τιμωρία για όσες ομάδες εμφανιστούν στα γήπεδα του Κατάρ, φορώντας τα συγκεκριμένα περιβραχιόνια (για στήριξη στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα)

Σύμφωνα με τους κανόνες της FIFA, ο εξοπλισμός της ομάδας δεν πρέπει να έχει πολιτικά, θρησκευτικά ή προσωπικά συνθήματα, δηλώσεις ή εικόνες, και κατά τη διάρκεια των τελικών διοργανώσεων της FIFA, ο αρχηγός κάθε ομάδας «πρέπει να φορά το περιβραχιόνιο του αρχηγού που παρέχεται από τη FIFA».

Οι παίκτες της Γερμανίας, όμως, έκλεισαν τα στόματά τους πριν από την έναρξη του αγώνα τους με την Ιαπωνία, ενώ ο Μάνουελ Νόιερ δεν… μάσησε και εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο, φορώντας περιβραχιόνιο «OneLove».

Τελικά, η Γερμανία όχι μόνο πέρασε το μήνυμα της, υπέρ της διαφορετικότητας, αλλά -σύμφωνα με τα ρεπορτάζ μεγάλων δημοσιογραφικών Μέσων- δεν θα τιμωρηθεί από την FIFA, για την κίνηση των παικτών της.

ΦΩΤΟ REUTERS/Lee Smith
ΦΩΤΟ REUTERS/Kai Pfaffenbach
ΦΩΤΟ REUTERS/Annegret Hilse
ΦΩΤΟ REUTERS/Matthew Childs
ΦΩΤΟ REUTERS/Kai Pfaffenbach TPX IMAGES OF THE DAY
ΦΩΤΟ REUTERS/Kai Pfaffenbach

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις