Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Μουντιάλ 2022: Ο Μάνουελ Νόιερ πήγε κόντρα στη FIFA και φόρεσε το περιβραχιόνιο «One love»

Μουντιάλ 2022: Ο Μάνουελ Νόιερ πήγε κόντρα στη FIFA και φόρεσε το περιβραχιόνιο «One love»
Reuters

Ο Μάνουελ Νόιερ “κατηγόρησε” την FIFA για… φίμωση, με τις απαγορεύσεις που έχει επιβάλει στο Μουντιάλ 2022, αλλά παράλληλα πήγε κόντρα στην Παγκόσμια Ομοσπονδία, φορώντας το περιβραχιόνιο «One love» κατά των διακρίσεων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Ο Μάνουελ Νόιερ και οι Γερμανοί διεθνείς έβαλαν τα χέρια τους στα στόματά τους στη διάρκεια της φωτογράφησης της ομάδας, πριν από την έναρξη του αγώνα με την Ιαπωνία για την πρεμιέρα του 5ου ομίλου του Μουντιάλ.

Μια κίνηση αντίδρασης, γύρω από την απειλή της FIFA για τιμωρίες με αφορμή το περιβραχιόνιο “OneLove” που

Όλοι οι παίκτες της αρχικής ενδεκάδας των «πάντσερ» προχώρησαν σε αυτή την κίνηση ενώπιον δεκάδων φωτογράφων στον αγωνιστικό χώρο πριν το εναρκτήριο λάκτισμα της αναμέτρησης, αφού η παγκόσμια ποδοσφαιρική συνομοσπονδία είχε απειλήσει επτά ευρωπαϊκές ομάδες με κυρώσεις, εάν φορούσαν το περιβραχιόνιο, το οποίο συμβολίζει τη διαφορετικότητα και την ανεκτικότητα. Υπενθυμίζεται ότι η ομοφιλοφυλία είναι παράνομη στο Κατάρ.

Απ’ τη μεριά του, ο Μάνουελ Νόιερ (εκ των ηγετικών παικτών της Γερμανίας) δεν… μάσησε από τις απειλές της FIFA φκαι το περιβραχιόνιο «One love» κατά των διακρίσεων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις