Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Μουντιάλ 2022 – Κεϊρόζ: «Οι παίκτες του Ιράν είναι ελεύθεροι να διαμαρτυρηθούν»

Μουντιάλ 2022 – Κεϊρόζ: «Οι παίκτες του Ιράν είναι ελεύθεροι να διαμαρτυρηθούν»
Reuters

Ελεύθεροι να συμπαρασταθούν στους διαδηλωτές στη χώρα τους, για τα δικαιώματα των γυναικών είναι οι παίκτες της εθνικής Ιράν -κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ 2022– αρκεί να το κάνουν σύμφωνα με τους κανόνες του τουρνουά. Ο προπονητής της ομάδας, Κάρλος Κεϊρόζ, ξεκαθάρισε τα πράγματα…

Όπως έχει αναφερθεί, 344 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Ιράν και 15.280 συνελήφθησαν τους τελευταίους δύο μήνες των διαδηλώσεων που προκλήθηκαν από τον θάνατο της 22χρονης Μάχσα Αμινί, τρεις ημέρες μετά τη σύλληψή της από την αστυνομία ηθικής, που την κατηγόρησε ότι παραβίασε τον αυστηρό ενδυματολογικό κώδικα που απαιτεί από τις γυναίκες να φορούν μαντίλα δημόσια.

Οι παίκτες της εθνικής Ιράν κάλυψαν το σήμα της εθνικής τους ομάδας όταν έπαιξαν με δύο φιλικά τον Σεπτέμβριο, κάτι που ερμηνεύτηκε ως ένδειξη υποστήριξης στις διαδηλώσεις.

Ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες δέχθηκαν έντονη κριτική -μέσω του Twitter- επειδή συναντήθηκαν με Ιρανούς ηγέτες πριν από την αναχώρησή τους για το Μουντιάλ 2022.

«Οι παίκτες είναι ελεύθεροι να διαμαρτυρηθούν όπως θα έκαναν αν ήταν από οποιαδήποτε άλλη χώρα, εφόσον συμμορφώνεται με τους κανονισμούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου και είναι στο πνεύμα του παιχνιδιού», είπε ο Κεϊρόζ σε συνέντευξη Τύπου. «Αλλά πρέπει επίσης να σκεφτούν το παιχνίδι. Οι παίκτες έχουν μόνο ένα πράγμα στο μυαλό τους και αυτό είναι να παλέψουν για να προκριθούν στον δεύτερο γύρο», ανέφερε.

Ο Κεϊρόζ ρωτήθηκε επίσης αν ήταν περήφανος που προπονούσε μια χώρα που καταπιέζει τις γυναίκες και σε μια τεταμένη απάντηση ρώτησε τον δημοσιογράφο πόσα θα τον πλήρωνε για να απαντήσει στην ερώτηση.

Ο προπονητής είπε ότι οι παίκτες του Ιράν έχουν βάλει στόχο να φτάσουν στον δεύτερο γύρο, παρά το γεγονός ότι βρίσκονται σε έναν δύσκολο όμιλο (2ο) με Αγγλία, Ουαλία και Ηνωμένες Πολιτείες..

Πληροφορίες ΑΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις