Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Μουντιάλ 2022 – Κολίνα: «Ο κόσμος ήθελε περισσότερες καθυστερήσεις στα παιχνίδια»

Μουντιάλ 2022 – Κολίνα: «Ο κόσμος ήθελε περισσότερες καθυστερήσεις στα παιχνίδια»
ΦΩΤΟ Reuters

Οι αγώνες του Μουντιάλ 2022 ολοκληρώνονται σχεδόν στο σύνολό τους με αρκετά λεπτά καθυστερήσεων και ο πρόεδρος διαιτησίας της FIFA, Πιερλουίτζι Κολίνα, υποστήριξε ότι αυτό γίνεται κατόπιν επιθυμίας των φιλάθλων.

Ο Κολίνα εξήγησε ότι υπάρχει σχετική οδηγία προς τους διαιτητές, η οποία και ακολουθείται πλήρως στο Μουντιάλ 2022, με στόχο να υπάρχει περισσότερος “καθαρός” χρόνος αγώνα.

Οι δηλώσεις του Κολίνα

«Στόχος αυτής της κίνησης ήταν να αυξηθεί ο πραγματικός χρόνος παιχνιδιού και, από αναλύσεις που έγιναν σε αγώνες που έχουν ήδη γίνει, είναι σαφές ότι έχουν γίνει τα σωστά βήματα για να επιτευχθεί αυτό. Το θέμα των αγώνων με λιγότερα από 50 λεπτά πραγματικό χρόνο είναι κάτι που συνεχίζεται εδώ και καιρό. Ο κόσμος θέλει να δει ποδόσφαιρο, περισσότερο ποδόσφαιρο. Και ζητήθηκε από εμάς, στη FIFA και την IFAB, να κάνουμε κάτι γι’ αυτό εδώ και χρόνια.

Κάναμε ήδη κάτι προς αυτήν την κατεύθυνση στη Ρωσία. Ζητήσαμε από τους διαιτητές να προσπαθήσουν να υπολογίσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τον χρόνο καθυστερήσεων που θα πρόσθεταν στο τέλος κάθε ημιχρόνου.

Τώρα, στο Μουντιάλ του Κατάρ, δώσαμε στους διαιτητές μας ορισμένα συγκεκριμένα γεγονότα και περιστατικά που θα πρέπει να ληφθούν υπόψη με ακριβείς όρους, ιδιαίτερα το χρονοδιάγραμμα για τραυματισμούς παικτών, γιατί έχουμε δει ότι πολλοί τραυματισμοί απαιτούν περισσότερο από ένα λεπτό θεραπείας. Οι αλλαγές, οι έλεγχοι του VAR και οι πανηγυρισμοί στα γκολ είναι άλλοι παράγοντες που οδηγούν σε απώλεια του πραγματικού χρόνου παιχνιδιού και αυτός ο χρόνος πλέον αναπληρώνεται.

Είχαμε τον τερματοφύλακα του Ιράν που τραυματίστηκε και χρειάστηκε ιατρική βοήθεια για περίπου 11 λεπτά συνολικά και έναν παίκτη της Αγγλίας με τραυματισμό που κράτησε τρία λεπτά.

Έτσι, τα 14 από τα 23 λεπτά ήταν για αυτούς τους δύο συγκεκριμένους τραυματισμούς. Και πρέπει να θυμόμαστε ότι σημειώθηκαν οκτώ γκολ, με τους πανηγυρισμούς τους, συν μία καθυστέρηση λόγω ελέγχου VAR. Υπήρξαν πολλά περιστατικά που προκάλεσαν τόσο μεγάλο πρόσθετο χρόνο.

Αν κοιτάξουμε πίσω στη Ρωσία, ο μέσος χρόνος διακοπής ήταν 6 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα.

Υπήρχαν το πολύ έξι αλλαγές εκεί, σε σύγκριση με τις δέκα που έχουμε τώρα. Τα σχόλια είναι θετικά, ειδικά από τους φιλάθλους στο γήπεδο, θα έλεγα ότι είχαμε θετική ανταπόκριση. Ο κόσμος είναι εδώ για να παρακολουθήσει τους αγώνες, να διασκεδάσει και του αρέσει το ποδόσφαιρο. Ζητούσαν, μάλιστα, ακόμα περισσότερες καθυστερήσεις. Είναι σαν να παρακολουθείς μια συναυλία, είσαι χαρούμενος και ζητάς από τον τραγουδιστή να βγει ξανά στη σκηνή. Νομίζω ότι είναι σημαντικό να προσφέρουμε στους παρευρισκόμενους θεατές και σε όσους παρακολουθούν στην τηλεόραση ένα καλό σόου, μια καλή ψυχαγωγία».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις