Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Μουντιάλ 2022: Ο Καμαβινγκά δέχθηκε ρατσιστική επίθεση μετά τον τραυματισμό του Ενκουνκού στην εθνική Γαλλίας

Μουντιάλ 2022: Ο Καμαβινγκά δέχθηκε ρατσιστική επίθεση μετά τον τραυματισμό του Ενκουνκού στην εθνική Γαλλίας
Reuters

Ο Κρίστοφερ Ενκουνκού αποκλείστηκε από την αποστολή της εθνικής Γαλλίας για το Μουντιάλ 2022, μετά τον τραυματισμό που υπέστη σε προπόνηση της ομάδας, σε φάση με τον Εντουάρντο Καμαβινγκά. Ο δεύτερος, μπήκε στο στόχαστρο οπαδών και δέχθηκε ρατσιστική επίθεση, μέσω μηνυμάτων.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την εθνική Γαλλίας, ο Εντουάρντο Καμαβινγκά έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης στα social media, λόγω της συμμετοχής του στη φάση του τραυματισμού του Κρίστοφερ Ενκουνκού.

Σε ανάρτηση τους, οι “μπλε” αναφέρουν: “Μετά τον τραυματισμό του Κρίστοφερν Ενκουκού, ο Εντουάρντο Καμαβινγκά έπεσε θύμα ρατσιστικών μηνυμάτων στα social media. Η Εθνική καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο αυτές τις επιθέσεις και στηρίζει πλήρως τον Εντουάρντο”.

Πριν γίνουν όλα αυτά, ο Κρίστοφερ Ενκουνκού προσπάθησε -με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter- να υψώσει «ασπίδα» στον Εντουάρντο Καμαβινγκά, αλλά απ’ ότι φαίνεται, η κίνηση του έπεσε στο “κενό”.

«Χθες το βράδυ, μετά τις ιατρικές εξετάσεις, έπρεπε να φύγω από την αποστολή και να αποσυρθώ από το Παγκόσμιο Κύπελλο. Τώρα ήρθε η ώρα να δουλέψω με έναν και μοναδικό στόχο: να επιστρέψω ακόμα πιο δυνατός. Ο Καμαβινγκά στοχοποιείται άδικα. Το Παγκόσμιο Κύπελλο πρέπει να είναι μια γιορτή της κοινωνίας και όχι διχασμού. Ευχαριστώ όλο το σταφ και τους συμπαίκτες μου για την υποστήριξή τους. Θα είμαι ο πρώτος σας υποστηρικτής, κάντε μας περήφανους!» είχε ποστάρει ο Ενκουνκου, αλλά τα λόγια του δεν… έφτασαν σε όλους, με τον συμπαίκτη του στην Εθνική Γαλλίας να γίνεται ένα ακόμα θύμα ρατσιστικής επίθεσης στο χώρο του ποδοσφαίρου, μέσω των social media.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις