Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Μουντιάλ 2022: Ο προπονητής του Μαρόκο δεν θέλει τον Κριστιάνο Ρονάλντο για αντίπαλο

Μουντιάλ 2022: Ο προπονητής του Μαρόκο δεν θέλει τον Κριστιάνο Ρονάλντο για αντίπαλο

Το Μαρόκο θέλει να γράψει ιστορία στο Μουντιάλ 2022 και να γίνει η πρώτη αραβική χώρα που θα αγωνιστεί στα ημιτελικά του παγκοσμίου κυπέλλου

Ο προπονητής της εθνικής Μαρόκο, Ουαλίντ Ρεγκραγκί, μίλησε για τον προημιτελικό με την Πορτογαλία, τονίζοντας ότι η ομάδα του ξεκινάει ως αουτσάιντερ, αλλά έχει ήδη αποδείξει τι μπορεί να κάνει στο Μουντιάλ 2022 και διψάει για περισσότερες επιτυχίες.

Αν νικήσει αύριο (10/12-17:00) στο Al Thumama Stadium, το Μαρόκο θα είναι η πρώτη αφρικανική ομάδα που θα φτάσει στα ημιτελικά, ενώ είναι ήδη η πρώτη αραβική χώρα που προκρίνεται στα προημιτελικά.

«Έχουμε ήδη πετύχει σπουδαία πράγματα, αλλά πιστεύουμε ότι δεν είναι αρκετό, θέλουμε να προχωρήσουμε πιο πέρα», είπε ο Ρεγκραγκί σήμερα στη συνέντευξη Τύπου.

«Έχουμε ήδη αποδείξει ότι όλοι οι αναλυτές δεδομένων έκαναν λάθος σχετικά με τις πιθανότητες του Βελγίου και της Ισπανίας επίσης. Όλοι νόμιζαν ότι θα χάναμε από αυτούς».

Το Μαρόκο τερμάτισε στην κορυφή του 6ου ομίλου, αφού έφερε ισοπαλία με την Κροατία και νίκησε το Βέλγιο και τον Καναδά, πριν αποκλείσει την Ισπανία στα πέναλτι στους «16». Αλλά η διαδρομή αυτή έχει κόστος, με τον βασικό αμυντικό Ναγέφ Αγκέρντ να είναι αμφίβολος για τον αυριανό αγώνα, μετά από έναν τραυματισμό στον οπίσθιο μηριαίο, και άλλους βασικούς παίκτες, όπως ο αρχηγός Ρομάν Σάις και ο μέσος Σοφιάν Άμραμπατ, να φέρουν επίσης τραυματισμούς.

«Δεν πρόκειται να το κρύψουμε, είμαστε κουρασμένοι», είπε ο προπονητής, ο οποίος έφτασε στον πάγκο του Μαρόκου μόλις τρεις μήνες πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο. «Όμως, όταν πας τόσο μακριά στο τουρνουά, πρέπει να βασίζεσαι σε όλους στην ομάδα. Οπότε, εάν ο Ναγέφ δεν μπορεί να παίξει, τότε κάποιος άλλος θα πρέπει να πάρει τη θέση του. Δεν θα ψάξουμε για δικαιολογίες, είμαστε εδώ για μια αποστολή».

Ο Ρεγκραγκί είπε ότι αρκετοί παίκτες έφτασαν στο Κατάρ με τραυματισμούς και ενοχλήσεις και αναγκάστηκαν να παίξουν με αυτούς. «Δεν έχετε δει το Μαρόκο στο 100%, αλλά ψυχικά είμαστε δυνατοί», πρόσθεσε.

Ο προπονητής θεώρησε επίσης ότι η υποστήριξη στο γήπεδο θα ήταν και πάλι βασική. Το Μαρόκο έχει απολαύσει παθιασμένη υποστήριξη και στα τέσσερα παιχνίδια του και αύριο δεν αναμένεται να είναι διαφορετικά. «Η ενέργεια είναι φανταστική. Ο κόσμος ταυτίζεται μαζί μας. Ήταν υπέροχο να βλέπουμε τους ανθρώπους μας χαρούμενους, αλλά για εμάς το σημαντικό παραμένει η ευκαιρία να γράψουμε ιστορία», είπε ο Ρεγκραγκί.

Η Πορτογαλία θα είναι ένας τρομερός αντίπαλος, πρόσθεσε. «Είναι μια μεγάλη πρόκληση απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο. Είναι ανάμεσα στις δύο ή τρεις ομάδες υψηλής ποιότητας σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο», είπε ο Ρεγκράγκι, μιλώντας για το βάθος στην ομάδα της Πορτογαλίας. «Μπορεί να είναι λίγο πιο φρέσκοι από εμάς. Δεν είμαι σίγουρος αν ο Κριστιάνο Ρονάλντο παίξει, αλλά ελπίζω πως όχι. Είναι ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών και θα χαιρόμουν αν δεν έπαιζε εναντίον μας».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις