Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Μουντιάλ 2022: Οι καλύτερες φάσεις και τα γκολ των αγώνων του Σαββάτου

Μουντιάλ 2022: Οι καλύτερες φάσεις και τα γκολ των αγώνων του Σαββάτου
Reuters

3ος και 4ος όμιλος στο Μουντιάλ 2022 πραγματοποίησαν τη 2η αγωνιστική τους. Ξεκαθάρισε η πρόκριση της Γαλλίας – Ο Λιονέλ Μέσι έδωσε… ζωή στην Αργεντινή ενώ ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι πέτυχε το πρώτο του γκολ σε Παγκόσμιο Κύπελλο, δημιουργώντας -με τη νίκη της Πολωνίας- ένα “καυτό” φινάλε στο συγκεκριμένο γκρουπ.

Ο 3ος όμιλος του Μουντιάλ 2022 είναι αυτός που οδηγείται σε ένα συναρπαστικό φινάλε, μετά τα αποτελέσματα του Σαββάτου, με τους Λιονέλ Μέσι και Ρόμπερ Λεβαντόφσκι νασ βάζουν… φαρδιά πλατιά την “υπογραφή” τους.

Μετά το κάζο από τη Σαουδική Αραβία, η Αργεντινή μπορεί και πάλι να… ανασάνει, καθώς επικράτησε 2-0 του Μεξικού, με τον Λιονέλ Μέσι να έχει γκολ και ασίστ και να φτάνει τον Ντιέγκο Μαραντόνα σε τέρματα και συμμετοχές σε Μουντιάλ με την “αλμπισελέστε”.

Νωρίτερα, ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι συγκινήθηκε για το πρώτο του γκολ σε Παγκόσμιο Κύπελλο και οδήγησε την Πολωνία σε νίκη επί της Σαουδικής Αραβίας. Τα “σενάρια” για την πρόκριση από τον συγκεκριμένο όμιλο, μπορείτε να τα διαβάσετε ΕΔΩ.

3ος Όμιλος

2η αγωνιστική

Αργεντινή-Μεξικό 2-0

Πολωνία-Σαουδική Αραβία 2-0

Βαθμολογία

Πολωνία 4 (2-0)

Αργεντινή 3 (3-2)

Σαουδική Αραβία 3 (2-3)

Μεξικό 1 (0-2)

Η τελευταία αγωνιστική – 30/11, 21:00

Πολωνία-Αργεντινή

Σαουδική Αραβία-Μεξικό

Τα πράγματα είναι λίγο πιο ξεκάθαρα στον 4ο όμιλο, τουλάχιστον για το πρώτο “εισιτήριο” για τους “16” του Μουντιάλ, το οποίο βρίσκεται από τώρα στα χέρια της Γαλλίας.

Με το μεγάλο της αστέρι, Κιλιάν Μπαπέ, να σκοράρει δύο φορές, η Γαλλία νίκησε 2-1 τη Δανία στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου στο στάδιο «974» της Ντόχα κι έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε μαθηματικά την πρόκριση στους «16» του Μουντιάλ του Κατάρ. Οι Δανοί, με ένα βαθμό στο ενεργητικό τους (0-0 με την Τυνησία) θα τα παίξουν όλα για όλα την επόμενη Τετάρτη (30/11) εναντίον της Αυστραλίας, σε αγώνα που θέλουν αποκλειστικά και μόνο τη νίκη.

Ο άσος της Παρί Σεν Ζερμέν σκόραρε δύο φορές στο β΄ μέρος, έφτασε τα 31 γκολ με την φανέλα της Εθνικής (άφησε πίσω τους Παπέν και Φοντέν), ενώ έγινε ο δεύτερος σκόρερ των «τρικολόρ» σε τελικές φάσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου με 7 τέρματα, πίσω από τον Ζιστ Φοντέν.

Επίσης, έφτασε τα 6 στο Μουντιάλ (και στη συνέχεια ξεπέρασε) και μπήκε σε ένα κλειστό κλαμπ, καθώς έγινε ο 4ος στην ιστορία της διοργάνωσης, που πετυχαίνει τόσα γκολ πριν κλείσει τα 24 χρόνια ζωής, κάτι που έχουν καταφέρει οι Πελέ, Κέμπες και Χάμες Ροντρίγκες.

4ος όμιλος

Γαλλία – Δανία 2-1

Τυνησία – Αυστραλία 0-1

Βαθμολογία

Γαλλία 6 (6-2)

Αυστραλία 3 (2-4)

Δανία 1 (1-2)

Τυνησία 1 (0-1)

Η τελευταία αγωνιστική – 30/11, 17:00

Τυνησία – Γαλλία

Αυστραλία – Δανία

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις