Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Μουντιάλ 2022, Ολλανδία – Εκουαδόρ 1-1: Καλύτεροι οι Νοτιομερικανοί, γλίτωσαν οι Οράνιε

Μουντιάλ 2022, Ολλανδία – Εκουαδόρ 1-1: Καλύτεροι οι Νοτιομερικανοί, γλίτωσαν οι Οράνιε

Η Ολλανδία δεν επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί στο παιχνίδι με το Εκουαδόρ για τη δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Μουντιάλ 2022. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1, με τους Νοτιοαμερικανούς να φτάνουν πιο κοντά στη νίκη και τους Ολλανδούς να απογοητεύουν με την εμφάνιση τους.

Η Ολλανδία μπορεί να ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι με γκολ μόλις στο έκτο λεπτό, ωστόσο η συνέχεια άνηκε αποκλειστικά στο Εκουαδόρ, το οποίο έπαιξε πολύ καλύτερο ποδόσφαιρο, έφτασε στην ισοφάριση στο δεύτερο ημίχρονο και θα μπορούσε να πάρει και τη νίκη στο φινάλε του παιχνιδιού.

Απογοητευτική εμφάνιση από τους Ολλανδούς, οι οποίοι έφτασαν τους τέσσερις βαθμούς και δεν κινδυνεύουν με αποκλεισμό, μιας και την τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζουν το αδύναμο και ήδη αποκλεισμένο Κατάρ.

Στους τέσσερις βαθμούς έφτασε και το Εκουαδόρ, το οποίο θα δώσει τελικό πρόκρισης με τη Σενεγάλη, η οποία έχει τρεις βαθμούς.

Στο «Khalifa International Stadium» της Ντόχα οι «οράνιε» προηγήθηκαν στο 6’ με τον Χάκπο, όμως ο Ισημερινός που ήταν πολύ καλύτερος συνολικά στο ματς πήρε τον βαθμό, χάρις στο νέο «χτύπημα» του Ένερ Βαλένσια στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου.

Αυτό ήταν το 38ο γκολ του Βαλένσια με το Εκουαδόρ, με τον 33χρονο φορ της Φενέρμπαχτσε να γράφει ιστορία αφού έγινε μόλις ο τέταρτος παίκτης στην ιστορία του Μουντιάλ που έχει βάλει έξι σερί γκολ για μία ομάδα σε Παγκόσμιο Κύπελλο, μετά από τους Εουσέμπιο, Πάολο Ρόσι και Όλεγκ Σαλένκο.

Να σημειωθεί ότι ακυρώθηκε γκολ του Εκουαδόρ με τον Εστουπινιάν στο πρώτο ημίχρονο, ενώ οι Νοτιοαμερικανοί είχαν και δοκάρι με τον Πλάτα, αγγίζοντας την απόλυτη ανατροπή.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Νόπερτ, Ντάμφρις, Τίμπερ, Φαν Ντάικ, Άκε, Μπλιντ, Φρένκι ντε Γιονγκ, Κόπμαϊνερς (80′ Ντε Ρουν), Κλάασεν (69′ Μπερχάους), Μπέρχβαϊν (46′ Ντεπάι), Χάκπο (80′ Βέγκχορστ).

ΕΚΟΥΑΔΟΡ: Γκαλίντες, Πρεσιάδο, Ινκαπιέ, Πορόσο, Τόρες, Εστουπινιάν, Καϊσέδο, Μέντες, Πλάτα (90′ Ιμπάρα), Ένερ Βαλένσια (90′ Ροντρίγκες), Εστράδα (74′ Σαρμιέντο).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις