Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Μουντιάλ 2022: Πορτογαλία – Βόρεια Μακεδονία 2-0 και Πολωνία – Σουηδία 2-0

Μουντιάλ 2022: Πορτογαλία – Βόρεια Μακεδονία 2-0 και Πολωνία – Σουηδία 2-0
ΦΩΤΟ Reuters

Η Πορτογαλία επικράτησε με 2-0 της Βόρειας Μακεδονίας στα play off των προκριματικών του Μουντιάλ 2022 και πήρε το “εισιτήριο” για το Κατάρ, όπου θα βρεθεί και η Πολωνία μετά το δικό της 2-0 επί της Σουηδίας.

Δύο γκολ του Μπρούνο Φερνάντες, ένα σε κάθε ημίχρονο, από ασίστ του Κριστιάνο Ρονάλντο και του Ντιόγκο Ζότα, ήταν αρκετά για την άνετη πρόκριση της ομάδας του Φερνάντο Σάντος στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η Πολωνία αντίθετα, χρειάστηκε ένα πέναλτι που κέρδισε ο Κριχόβιακ της ΑΕΚ και εκτέλεσε εύστοχα ο Λεβαντόφσκι στο 49′ για να ανοίξει το σκορ κόντρα στους Σουηδούς του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, πριν “καθαρίσει” το ματς ο Ζιελίνσκι στο 72.

Η Σουηδία θα χάσει έτσι το Μουντιάλ του Κατάρ, με την Πολωνία και την Πορτογαλία να εξασφαλίζουν τα δύο “εισιτήρια” από τα μπαράζ των προκριματικών της Ευρώπης.

Πολωνία και Πορτογαλία έγιναν έτσι η 23η και η 24η ομάδα που εξασφαλίζουν τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022, μετά τις Κατάρ, Γερμανία, Δανία, Βραζιλία, Γαλλία, Βέλγιο, Κροατία, Ισπανία, Σερβία, Αγγλία, Ελβετία, Ολλανδία, Αργεντινή, Ιράν, Ν. Κορέα, Ιαπωνία, Σ. Αραβία, Εκουαδόρ, Ουρουγουάη, Καναδάς, Γκάνα, Σενεγάλη.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις