Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Μουντιάλ 2022: Τέλος ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ στο Βέλγιο μετά τον αποκλεισμό

Μουντιάλ 2022: Τέλος ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ στο Βέλγιο μετά τον αποκλεισμό
ΦΩΤΟ Reuters

Παρελθόν αποτελεί από τον πάγκο του Βελγίου, ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, μετά την ισοπαλία 0-0 με την Κροατία και τον πρόωρο αποκλεισμό της ομάδας του από το Μουντιάλ 2022.

Ο Μαρτίνεθ ήταν ομοσπονδιακός προπονητής στο Βέλγιο από το 2016, αλλά στις δηλώσεις του μετά τον αποκλεισμό στο Κατάρ, επιβεβαίωσε ο ίδιος το φινάλε της καριέρας του στον πάγκο της ομάδας.

Οι δηλώσεις του Μαρτίνεθ

«Αυτό ήταν το τελευταίο μου παιχνίδι ως προπονητής της Εθνικής ομάδας. Δεν μπορώ να συνεχίσω. Αποχαιρέτισα τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο. Θα έφευγα έτσι κι αλλιώς, ό,τι κι αν συνέβαινε, ακόμα κι αν κατακτούσαμε το Μουντιάλ. Πήρα την τελική μου απόφαση λίγο πριν από την σέντρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου και δεν θα την άλλαζα για κανέναν λόγο.

Σήμερα ήμασταν ξανά οι εαυτοί μας, κάτι που δεν συνέβη στα δύο πρώτα παιχνίδια. Δεν μετανιώνω για κάτι, αποχωρούμε από το Μουντιάλ με το κεφάλι ψηλά. Η χρυσή γενιά το Βελγίου πέτυχε κάτι που πρέπει να εμπνεύσει τις επόμενες γενιές. Η κληρονομιά υπάρχει, πρέπει να συνεχίσουμε να έχουμε υψηλά στάνταρ. Παίκτες όπως ο Τίλεμανς, ο Ονάνα, ο Ντοκού μπορούν να συνεχίσουν στα χνάρια αυτής της γενιάς».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις