Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Μουντιάλ 2022: Θα χάσει το ματς στα… χαρτιά η Γκάνα;

Μουντιάλ 2022: Θα χάσει το ματς στα… χαρτιά η Γκάνα;

Αντιμέτωπη με τον κίνδυνο να χάσει το πρώτο παιχνίδι στο Παγκόσμιο Κύπελλο, χωρίς καν να αγωνιστεί, βρίσκεται η Εθνική Γκάνας, στην οποία ανήκει η πρώτη μεγάλη… γκάφα της διοργάνωσης. Πριν τη φοβερή ιστορία, να ξέρετε ότι εδώ θα βλέπετε κάθε μέρα τα κορυφαία προγνωστικα στοιχηματος και για το Μουντιάλ!

Αυτό διότι οι υπεύθυνοι της αποστολής για τις φανέλες των ποδοσφαιριστών, έκλεισαν θέση για το Κατάρ, αλλά κάτι… ξέχασαν!

Δεν πήραν τις αποσκευές με τις εμφανίσεις των παικτών και είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα καταφέρουν να τις έχουν μέχρι το πρώτο παιχνίδι των Αφρικανών στη διοργάνωση.

Είναι πλέον πολύ πιθανό να μην καταφέρουν να αγωνιστούν στην πρεμιέρα τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο, η οποία είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη στις 24 του Νοέμβρη κόντρα στην Πορτογαλία καθότι τα «Μαύρα Αστέρια» δε θα έχουν επίσημες φανέλες να φορέσουν.

Οι ιθύνοντες της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Γκάνας, ήδη έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες να στείλουν της εμφανίσεις ταχυδρομικώς, όμως αυτό δε σημαίνει ότι θα τις έχουν εγκαίρως στη Ντόχα του Κατάρ.

Ενδέχεται η διαδικασία να επιφέρει μία προφανή καθυστέρηση στην άφιξή τους στη χώρα διεξαγωγής της φετινής διοργάνωσης και είναι αμφίβολο αν θα έχουν φτάσει μέχρι την επόμενη Πέμπτη.

Κατά συνέπεια είναι ορατός ο κίνδυνος για την ομάδα του Ότο Άντο να αρχίσει την πορεία της με απρόσμενη ήττα στα χαρτιά κόντρα στους Ίβηρες του Φερνάντο Σάντος.

Δυσκολεύει η πρόκριση από τον όμιλο

Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί τελικά με την υπόθεση των εμφανίσεων για την Γκάνα και αν θα τη… γλιτώσουν οι υπεύθυνοι της μεγαλύτερης ήδη γκάφας σε μια διοργάνωση που δεν έχει καν αρχίσει, όμως το έργο της ομάδας θα είναι πολύ δύσκολο για πρόκριση στην επόμενη φάση αν δεν πάρει τίποτα από την πρεμιέρα.

Φυσικά, τα “Μαύρα Αστέρια” δεν είναι το φαβορί του αγώνα με την Πορτογαλία, όμως πάντα οι πρεμιέρες κρύβουν παγίδες και το κίνητρο από πλευράς Αφρικανών είναι πολύ ισχυρό. Ο 8ος όμιλος στον οποίο συμμετέχουν απαρτίζεται επίσης από την Ουρουγουάη και την Νότια Κορέα.

Μετά την Πορτογαλία αντιμετωπίζουν τη Νότια Κορέα, σ’ ένα παιχνίδι που θα είναι άκρως καθοριστικό για το μέλλον τους στη διοργάνωση. Τελευταίος αντίπαλος της Γκάνας είναι η Ουρουγουάη και το ζευγάρι είναι επίσης, πολύ αμφίρροπο.

Είναι τέτοια η φύση των μεγάλων διοργανώσεων που κάθε αναμέτρηση είναι πολύ σημαντική για την έκβαση του εκάστοτε ομίλου.

Τα αδέρφια Αγιού… και ο άλλοι

Από το ρόστερ της εθνικής Γκάνας ξεχωρίζουν με τη σταθερή παρουσία τους τα τελευταία χρόνια και σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις που συμμετέχει η αφρικανική ομάδα, οι αδερφοί Αγιού. Αμφότεροι άνω των 30 ετών πια, ο Αντρέ στα 32 του είναι ο ρέκορντμαν συμμετοχών της αποστολής. Έχει πραγματοποιήσει 110 εμφανίσεις και έχει σκοράρει 23 γκολ. Ο κατά ένα χρόνο μικρότερος, Ζορντάν Αγιού, έχει παίξει με το εθνόσημο της Γκάνας 84 φορές και έχει πετύχει 19 τέρματα.

Το μεγάλο αστέρι της ομάδας τη δεδομένη στιγμή είναι ο Τόμας Πάρτεϊ. Ο 29χρονος κεντρικός χαφ αγωνίζεται στην Πρέμιερ Λιγκ με τη φανέλα της Άρσεναλ και είναι ακρογωνιαίος λίθος της εξαιρετικής πορείας των “Κανονιέρηδων” φέτος, που τους βρίσκει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Ο… Βάσκος Ινιάκι που επέλεξε την καταγωγή του

Ο Ινιάκι Γουίλιαμς είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση ποδοσφαιριστή. Γεννήθηκε στο Μπιλμπάο, της χώρας των Βάσκων, στην Ισπανία, μεγάλωσε ποδοσφαιρικά στην τοπική ομάδα, Αθλέτικ, όμως η καταγωγή του είναι από τη Γκάνα. Έχοντας παίξει στην εθνική Ισπανίας U21, στην εθνική ανδρών της Ισπανίας (1 συμμετοχή) αλλά και την εθνική Βάσκων, επέλεξε να εκπροσωπήσει τη χώρα καταγωγής του, τη Γκάνα.

Μάλιστα, ταξίδεψε στο Κατάρ μαζί με τον αδερφό του, Νίκο Γουίλιαμς, ο οποίος θα αγωνιστεί με τα χρώματα της Εθνικής Ισπανίας και θύμισαν την περίπτωση των αδερφών Αλκάνταρα, με τον Ισπανό Τιάγο και τον Βραζιλιάνο Ραφίνια.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις