Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Μουντιάλ 2022: Το BBC υποκλίθηκε στον Χατζισαφί της ΑΕΚ μετά τη δήλωση για όσα συμβαίνουν στο Ιράν

Μουντιάλ 2022: Το BBC υποκλίθηκε στον Χατζισαφί της ΑΕΚ μετά τη δήλωση για όσα συμβαίνουν στο Ιράν

Ο Ερσάν Χατζισαφί της ΑΕΚ ρωτήθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στο Ιράν και τη “μάχη” για τα δικαιώματα των γυναικών και γενικότερα των συμπατριωτών του και δεν απέφυγε να πάρει θέση, με το BBC να τον αποθεώνει πριν τον αγώνα Αγγλία – Ιράν για το Μουντιάλ 2022.

Ο άσος της ΑΕΚ και αρχηγός του Ιράν, Ερσάν Χατζισαφί, στάθηκε στις οικογένειες των θυμάτων από τις αναταραχές στο Ιράν, καλώντας δημόσια για αλλαγές στην πατρίδα του, στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του Αγγλία – Ιράν για το Μουντιάλ 2022.

Το BBC υποκλίθηκε, μάλιστα, στον Χατζισαφί για την τοποθέτηση του.

“Αυτό το σχόλια ήταν εξαιρετικό. Όχι τόσο εξαιτίας όσων είπε, αλλά κυρίως εξαιτίας του ποιος τα είπε και πού τα είπε. Δεν είναι σύνηθες για έναν σημαντικό παίκτη να μιλά για οτιδήποτε πολιτικό σε ένα τουρνουά όπως αυτό. Αλλά το να δείχνει ότι τάσσεται στο πλευρό των Ιρανών διαδηλωτών και να αναγνωρίζει ότι οι άνθρωποι στο Ιράν είναι δυσαρεστημένοι είναι σημαντικό. Θυμηθείτε, κάνει αυτά τα σχόλια στο Κατάρ, οικοδεσπότη του Παγκοσμίου Κυπέλλου και βασικό σύμμαχο του Ιράν.

Τις τελευταίες μέρες, έχω γνωρίσει αρκετές Ιρανές εδώ στη Ντόχα. Κάποιες ήταν άνετες να μιλήσουν ανοιχτά και με οργή ενάντια σε όσα συμβαίνουν στη χώρα τους, άλλες ήταν πιο επιφυλακτικές. Ολες είπαν ότι δεν θα υποστήριζαν την ιρανική ομάδα επειδή τη συνδέουν με την ιρανική κυβέρνηση.

Αυτό που είπε ο Χατζισαφί σήμερα θα μπορούσε να αλλάξει αυτή την αντίληψη. Δεν είναι σαφές ποιες θα είναι οι επιπτώσεις για εκείνον στο Ιράν, ίσως μπορεί να ισχυριστεί ότι εξέφραζε συμπάθεια στους αστυνομικούς και όχι στους διαδηλωτές που έχασαν τη ζωή τους.

Άλλωστε πρόκειται για μια χώρα όπου οι αρχές έχουν καταστείλει βίαια πολλούς από αυτούς που μιλούν ενάντια στην καταπίεση”, έγραψε η αρθογράφος Σάιμα Καλίλ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις