Τρίτη, 7 Μαΐ
17oC Αθήνα

Μουντιάλ 2022: Το δραματικό φινάλε στον τρίτο όμιλο, η αντίδραση των Πολωνών και τα κλάματα των Μεξικανών

Μουντιάλ 2022: Το δραματικό φινάλε στον τρίτο όμιλο, η αντίδραση των Πολωνών και τα κλάματα των Μεξικανών

Ο τρίτος όμιλος του Μουντιάλ 2022 είχε δραματικό φινάλε, με την Πολωνία να προκρίνεται με απίθανο τρόπο στους “16” της διοργάνωσης και το Μεξικό να χάνει στις λεπτομέρειες το εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Η Αργεντινή επικράτησε της Πολωνίας με 2-0 και εξασφάλισε την πρώτη θέση του τρίτου ομίλου και την παρουσία της στους “16” της διοργάνωσης.

Το δεύτερο εισιτήριο, όμως, για τη νοκ άουτ φάση κρίθηκε στις λεπτομέρειες, με τους Πολωνούς να παίρνουν την πρόκριση, καθώς υπερείχαν των Μεξικανών στη μεταξύ τους ισοβαθμία λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων (2-2/2-3).

Στα τελευταία λεπτά των δύο αγώνων, η αγωνία “χτύπησε” κόκκινο και κανείς δεν γνώριζε που θα καταλήξει το δεύτερο εισιτήριο.

Το Αργεντινή – Πολωνία ολοκληρώθηκε, με τους Πολωνούς να περιμένουν το αποτέλεσμα του Σαουδική Αραβία – Μεξικό για να δουν αν θα προκριθούν.

Με το σκορ στο 0-2 υπέρ των Μεξικανών, Πολωνία και Μεξικό βρισκόντουσαν στην απόλυτη ισορροπία και η πρόκριση θα πήγαινε στους Πολωνούς, καθώς είχαν δεχθεί λιγότερες κάρτες!

Τελικά, ήρθε το γκολ της Σαουδικής Αραβίας (1-2) στις καθυστερήσεις για να βάλει “ταφόπλακα” στα όνειρα των Μεξικανών, οι οποίοι κυνηγούσαν το τρίτο γκολ για να πάρουν αυτή την πρόκριση, υπερέχοντας των Πολωνών στη μεταξύ τους ισοβαθμία.

Όπως ήταν φυσικό, οι Πολωνοί πανηγύρισαν έξαλλα το γκολ της Σαουδικής Αραβίας, την ώρα που οι Μεξικανοί είχαν βάλει τα κλάματα στον αγωνιστικό χώρο και στις κερκίδες.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις