Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Μουντιάλ 2022: Το γάντι στο αριστερό χέρι του Μόργκαν Φρίμαν – Τι συνέβη στον διάσημο ηθοποιό

Μουντιάλ 2022: Το γάντι στο αριστερό χέρι του Μόργκαν Φρίμαν – Τι συνέβη στον διάσημο ηθοποιό
Reuters

Σε ένα φαντασμαγορικό pregame show για το Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ, ο Μόργκαν Φρίμαν εμφανίστηκε στο κατάμεστο στάδιο «Al Bayt» φορώντας ένα καφετί, μεγάλο, γάντι στο αριστερό του χέρι. Γιατί, όμως, εμφανίστηκε έτσι ο 85χρονος θρύλος του Χόλιγουντ;

Δισεκατομμύρια τηλεθεατών της τελετής έναρξης του 22ου Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ, παρατήρησαν στο αριστερό χέρι του Μόργκαν Φρίμαν, ένα μεγάλου μεγέθους καφετί γάντι.

H ισπανική AS, στην ηλεκτρονική της έκδοση αποκαλύπτει ότι ο ζωντανός θρύλος του Χόλιγουντ έχει ινομυαλγία, που «κληρονόμησε» μετά από τροχαίο ατύχημα που είχε το 2008, στο Μισισιπή.

Τότε, αναποδογύρισε το αυτοκίνητό του και ο ηθοποιός τραυματίστηκε σοβαρά. Χρειάστηκε μάλιστα να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση σε νεύρο στο αριστερό του χέρι, αφήνοντάς το μερικώς παράλυτο.

Σε μία συνέντευξη στο αμερικανικό περιοδικό «Esquire» το 2012, ο Μόργκαν Φρίμαν πονούσε φανερά και ο δημοσιογράφος, Τομ Κιαρέλα, εξήγησε:

«Πονάει όταν περπατάει, όταν σηκώνεται από τον καναπέ του, ακόμα κι όταν είναι ακίνητος…», αν και προτιμά να μη το συζητά.

Ο ίδιος, ο βραβευμένος με Όσκαρ, 85χρονος ηθοποιός, ωστόσο το επιβεβαίωσε: «Το αριστερό μου χέρι έχει ινομυαλγία. Ο πόνος στο σημείο είναι ανυπόφορος»!

«Παρά τη χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση του προβλήματος στα νεύρα του αριστερού του χεριού, αυτό είναι σχεδόν άχρηστο. Φοράει, λοιπόν, ένα σφιχτό γάντι», πρόσθεσε ο Κιαρέλα.

Ινομυαλγία – Τι είναι

Η Ινομυαλγία είναι ένα σύνδρομο κι όχι μία νόσος. Πρόκειται δηλαδή για ένα σύνολο συμπτωμάτων, με κυριότερο τον διάχυτο πόνο σε πολλαπλά σημεία του ανθρώπινου σώματος.

Ο πόνος αυτός είναι χρόνιος, διότι έχει διάρκεια μεγαλύτερη των τριών μηνών. Πολύ συχνά, ο πόνος της ινομυαλγίας είναι τόσο έντονος, σε σημείο που μπορεί να μειωθεί η λειτουργικότητα του ατόμου.

Παρ’ όλο που η Iνομυαλγία συνδέεται με ρευματικά νοσήματα, δεν αποτελεί αμιγώς αρθρίτιδα, καθώς οι αρθρώσεις δεν υφίστανται φλεγμονή. Επιπλέον, δε δημιουργούνται βλάβες στους ιστούς του σώματος.

Ο ασθενής καταβάλλεται καθημερινά από οξύ πόνο, ο οποίος υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής του, δίχως την ύπαρξη κάποιας προφανούς αιτίας, όπως κάκωση ή οποιαδήποτε άλλη νόσο.

Η ινομυαλγία μπορεί να προσβάλλει το 3-6% του γενικού πληθυσμού. Το 75-90% των ασθενών είναι γυναίκες. Αξίζει να επισημανθεί ότι ο πόνος της ινομυαλγίας σχετίζεται και με ψυχικές διαταραχές.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις